Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Geografisk information og it / Landmåling / Terrestrisk laserscanning

Terrestrisk laserscanning

Foto: Jesper Thusing Jensen
COWI har i de seneste år anvendt terrestrisk laserscanning som platform for registrering af 3D-data af komplicerede konstruktioner, såsom industrianlæg, broer, bygninger og lignende anlæg.

Terrestrisk laserscanning er en teknologi, der i 3D måler selv meget komplicerede anlæg med høj præcision og indsamler store datamængder på meget kort tid. Resultatet af en scanning er en 3D-punktsky, der beskriver de scannede objekter og konstruktioner i 3D.

Gevinster
3D terrestrisk laserscanning leverer markante økonomiske, tids- og kvalitetsmæssige fordele inden for en bred vifte af ingeniøraktiviteter. Data er målfaste og nøjagtige og kan modelleres til 3D CAD modeller, benyttes til clearence check, tie in identification og meget mere. 3D-punktskysdata kan også publiceres i en TruView model sammen med 360 panoramabilleder for en stærk visuel gengivelse.

Mobil scanningDe terrestriske scannere kan nu også monteres på bil eller andet køretøj. Dette giver en unik mulighed for mobil scanning. Dermed kan der effektivt indsamles 3D data med høj nøjagtighed til brug for f.eks. vejprojektering og opbygning af DTM.

SIDST OPDATERET: 05.10.2017