COWIs hovedkvarter får guldcertificering i bæredygtighed

Foto: cowi

​​​​​​​

​Nordea Ejendomme, der ejer COWIs domicil i Lyngby, ​får i dag en DGNB-certificeringspris i guldkategorien. COWI rådgiver selv bygningsejere inden for bæredygtige løsninger og oplever en stor stigning i interessen for certificeringer.

6.12.2016

Hvor godt er indeklimaet? Hvordan muliggør indretningen sociale relationer? Og hvordan fungerer de tekniske installationer, der skal understøtte 'produktiviteten' i bygningen? ​

Det er blot et udsnit af de over 30 faktorer, der måles på inden for kategorierne miljømæssig, økonomisk, social og teknisk kvalitet samt proceskvalitet i bæredygtighedscertificeringen DGNB - som netop er blevet udvidet med en ny bæredygtighedsklasse, nemlig bygninger i drift. Prisen bliver overrakt af Green Building Council Denmark.

Nordea Ejendomme glæder sig over at modtage DGNBs guldcertificering af COWIs højhus i hovedkvarteret på Parallelvej 2 i Lyngby:

"Vi ønsker med certificeringen at koble den globale dagsorden om bæredygtighed med lokale samfundsmæssige vilkår og hensyn og på den måde gøre arbejdet med bæredygtighed meningsfyldt og håndgribeligt i en daglig praksis til gavn for vores lejere, investorer og omgivende miljø," siger Kent Traulsen fra bygningsejeren Nordea Ejendomme og fortsætter:

"Bæredygtighedscertificeringer har hidtil kun været brugt inden for nye kontorbyggerier, og derfor er vi ekstra glade og stolte af at være en af de første, der får bæredygtighedscertificeret en eksisterende kontorejendom."

COWI tog sin egen medicin  

Rådgivningsvirksomheden COWI, der selv rådgiver byggerisektoren inden for blandt andet bæredygtighed, var både involveret i udviklingen af de bæredygtige løsninger i forbindelse med ombygningen af højhuset, og den efterfølgende certificeringsproces.

Per Stabell Monby, projektchef i COWIs byggeridivision fortæller:

"Vi gjorde det, som vi normalt anbefaler bygherrerne at gøre, nemlig at fokusere 360 grader på, hvordan de fysiske forhold bedst muligt skaber rammerne for en bæredygtig 'drift' i byggeriet. I en vidensvirksomhed som COWI er medarbejderne selve produktionsapparatet, så de fysiske forhold er afgørende. Derfor kiggede vi blandt andet meget på indeklimaet; luftkvaliteten, belysning, akustikken og temperaturerne, som alt sammen påvirker medarbejdernes trivsel."

Certificeringsordninger i vækst

Certificeringen er et led i den certificeringstrend, som foregår både internationalt, men også har taget godt fat herhjemme. Især inden for nybyggeriet ses flere og flere ejendomme med bæredygtighedscertificeringer, men også inden for renovering eller ombygning af eksisterende byggerier vælger flere bygherrer at implementere bæredygtige løsninger, der kan medføre de grønne kvalitetsstempler.

"Med certificeringerne har vi en ensartet målestok i branchen for, hvornår noget er bæredygtigt, og hvordan det kan måles. Det er en win-win situation for alle: Brugerne af byggeriet kan opnå en bedre trivsel, miljøet tilgodeses, og bygningsejerne kan bruge certificeringen i deres CSR- og brandingindsats på markedet og indgå i en mere kvalificeret dialog med både nuværende og potentielle lejere og investorer om de fysiske rammers kvalitet," siger Per Stabell Monby.​

FAKTA om DGNB

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for de fem hovedområder i DGNB; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet. På baggrund af denne evaluering tildeles projektet en sølv-, guld- eller platincertificering.

Den 6. december 2016 lanceres en ny DGNB-bæredygtighedsklasse, nemlig DGNB for bygninger i drift. Formålet er at sætte fokus på det uforløste potentiale i den eksisterende bygningsmasse. Pilotfasen for DGNB for bygninger i drift blev igangsat i februar 2016 og er afsluttet i december 2016.


Læs mere på:
http://www.dk-gbc.dk/dgnb

SIDST OPDATERET: 23.10.2017