Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / COWI-ingeniør frontfigur i stor kampagne

COWI-ingeniør frontfigur i stor kampagne

Foto: Anders Hviid - HVIIDPHOTOGRAPHY Copenhagen Denmark

Verden har brug for mange og dygtige ingeniører, fordi de er med til at forandre verden og gennem teknologi skaber værdi for samfundet. Det budskab vil den storstilede kampagne "Engineer the future" sende ud over landet i hele november.

Mediebilledet bliver præget af inspirerende fortællinger, der viser, hvordan ingeniører bidrager til de væsentlige udfordringer, verden står over for. Alle historier er autentiske og baseret på enkeltpersoner, der er fundet blandt kampagnens 26 partnere, der kommer fra hele landet. Tre tv-spots vil rulle over skærmene på TV2, i biografer landet over og på de sociale medier, og snart vil mange kende broingeniør Anne-Cæcilie Lange som ingeniøren i COWI, der projekterer broer i Tanzania.

"Det handler principielt om at gøre det mere attraktivt at blive ingeniør, afmystificere begrebet ’ingeniør’ og fjerne nogle fordomme om ingeniører som nørder bag en computer. Derfor er jeg filmet i flere forskellige sammenhænge, mens jeg fortæller om mig selv og mit arbejde," forklarer Anne-Cæcilie Lange, som til daglig er broingeniør i Bro, tunneler og vandbygning i COWI.

Vil skabe ny fortælling om ingeniører

Baggrunden for kampagnen er blandt andet, at vi snart vil mangle ingeniører. Der er i dag en beskeden ledighed blandt ingeniører på cirka tre procent, men økonomisk opsving og øget beskæftigelse forventes at være med til at vende billedet til en mangel i 2020 på godt 13.000 ingeniører på landsplan. Derfor har IDA taget initiativet og er gået sammen med 26 partnere fra erhvervslivet om at lave "Engineer the future"-kampagnen, der har som mål at få flere unge til at fokusere på de teknologiske uddannelser ved at skabe en ny fortælling om ingeniører.

"Den store styrke ved 'Engineer the future' er, at alliancen er organiseret på tværs af uddannelsessteder, organisationer og virksomheder som blandt andet COWI. Når tre så store interessentgrupper står sammen, har vi mulighed for at gennemføre aktiviteter med dyb forankring i de verdener, der påvirkes af, at alt for få unge i Danmark tiltrækkes af ingeniør- og scient.-studierne,” siger Frida Frost, formand for IDA og "Engineer the future".

Hvor kan du se filmen med Anne-Cæcilie?

Via dette link

Eller på TV2 fra i dag, i biograferne og på de sociale medier i november.
Der kommer også plakater og lignende udendørs fra den 17. november,Af: Lisbeth Nedergaard
Publiceret: 29.10.2014

Hvad er "Engineer the future"?

"Engineer the future" vil motivere til dialog om ingeniørfaget, vise de cool sider af faget, og skabe anderkendelse og respekt for dem, der søger ind eller allerede er i gang. Ultimativt skal den unge del af målgruppen kunne se sig selv i rollen som ingeniør og søge den retning, når de vælger uddannelse. Samfundet skal have større orientering mod de tekniske uddannelser – både kandidater og faglærte – for at opretholde det velfærdssamfund, vi har.

Frida Frost, formand for IDA og "Engineer the Future":
"'Engineer the future' er Danmarks nye teknologiske alliance, som bringer danske ingeniører og teknologieksperter i front og arbejder for, at der bliver mange flere med viden og specialer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab i fremtiden. Vi vil gerne begejstre unge og inspirere alle andre ved at fortælle om det spændende liv, vi har, i en tid med en rivende teknologisk udvikling.

Som alliance er vi gået sammen om at fortælle, at det er fatalt, at Danmark som samfund ikke har mere fokus på at prioritere teknologi – både i forhold til uddannelse og forskning, men også i forhold til at anerkende de mennesker, der står bag," siger Frida Frost.

SIDST OPDATERET: 29.10.2014