Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

COWI deltager i erhvervsfremstød med kronprinseparret

Foto: Michael Engström

​Sammen med flere end 60 danske virksomheder og kronprinseparret i spidsen deltager COWI i erhvervsfremstødet 'Liveable Scandinavia' i Stockholm 29.-30. maj. Formålet er at understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer i forhold til et globalt markedspotentiale.

30.05.2017

Hvordan håndterer vi de aktuelle udfordringer i vores samfund og byområder med innovative, bæredygtige og intelligente løsninger?

Spørgsmålet er omdrejningspunktet for erhvervsdelegationens to-dages besøg, der har til formål at styrke de danske samarbejdsrelationer til Sverige. Og målsætningen er ikke blot at fremme yderligere dansk eksport til Sverige, som er Danmarks næststørste eksportland, men også at understøtte en fælles skandinavisk position som global frontløber inden for bæredygtige urbane løsninger.

Tilstedeværelse er afgørende for succes

COWI har været til stede på det svenske marked siden 2008 og har i dag over 1000 medarbejdere i landet, hvoraf størstedelen er placeret i de geografisk og økonomisk centrale knudepunkter Stockholm, Gøteborg og Malmø. Den fysiske tilstedeværelse er ganske enkelt afgørende for succes. Rasmus Ødum, COO i COWI, der deltager i erhvervsfremstødet, fortæller:

"Sverige er en central del af COWIs skandinaviske hjemmemarked, og derfor har vi en målsætning om at være massivt tilstede i landet og placere os i toppen af rådgivningsbranchen inden for alle vores kernediscipliner. Derfor investerer vi også i Sverige. Senest har vi opkøbt den stockholmsbaserede virksomhed Projektbyrån, der har specialiseret sig inden for projektledelse. Med opkøbet har vi styrket vores position i den svenske hovedstad, som driver 60 procent af det samlede svenske rådgivningsmarked."

Urbaniseringen skaber stort vækstpotentiale

Med erhvervsfremstødet ser COWI gode muligheder for at synliggøre COWIs samlede kompetencer, som på de konkrete projekter ofte bringes i spil på tværs af landegrænserne.

"Isoleret set har vi i dag ikke helt den samme position på det svenske marked som i Danmark. Men vi vinder flere og flere af de store urbaniserings- og infrastrukturprojekter i Sverige, fordi vi formår at sætte de rette teams på tværs af sektorer og geografier. Senest har vi vundet det store byudviklingsprojekt Östlig Förbindelse, som fuldender Ringvejen rundt om Stockholm. Et andet eksempel er infrastrukturprojektet Västlänken i Gøteborg, hvor der skal bygges en underjordisk station og jernbanetunnel", siger Rasmus Ødum og understreger:

"Urbaniseringen er en massiv vækstmotor. I 2016 voksede COWIs omsætning i Sverige med 10 procent, og den vækstrate forventer vi også i den resterede del af vores nuværende strategiperiode, der løber frem til 2020. Væksten skal ske både organisk og via nye opkøb."

Skandinaviske løsninger kan eksporteres

Ikke alene i Sverige er potentialet stort inden for bæredygtige urbane løsninger. Den globale urbanisering og klimaforandringerne sætter byerne under pres og skaber en international efterspørgsel efter kompetencer, som Skandinavien samlet set har opbygget et stærkt 'brand' inden for.

"Der er ingen tvivl om, at vi både hver for sig og sammen står stærkere på det globale marked, hvis vi formår at koble vores fælles viden og ideer endnu bedre sammen. Derfor ser jeg også meget frem til to dages erfaringsudveksling med de øvrige deltagere fra både Danmark og Sverige", afslutter Rasmus Ødum.

Mere om erhvervsfremstødet:

Flere end 60 danske virksomheder deltager, og det svenske kronprinsessepar vil være til stede under dele af programmet. Under erhvervsfremstødet vil H.K.H. Kronprinsen bl.a. besøge Stockholms Vand- og Affaldshåndtering og Spotify, mens H.K.H. Kronprinsessen bl.a. besøger Nya Karolinska Sjukhuset, Illums Bolighus og Aleris Plejehjem. 

Erhvervsfremstødet er delt op i tre sektorspor. Hvert sektorspor belyser konkrete udfordringer og stiller skarpt på, hvordan Danmark bidrager til fremtidens 'Liveable Scandinavia'. Danske virksomheder er allerede i dag anerkendt i Sverige for intelligente løsninger på samfundsmæssige udfordringer i Danmark.

De tre spor er:

  • Intelligent Healthcare
  • Sustainable Cities
  • Modern Lifestyle

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

SIDST OPDATERET: 30.05.2017