Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

COWI og Røde Kors i innovativt samarbejde

Foto: Røde Kors
COWI har indgået et samarbejde med Røde Kors, hvor viden og ekspertise bliver doneret i stedet for penge. Over de næste to år bliver der sat tre projekter i søen.

COWI og Røde Kors har indgået en toårig partnerskabsaftale, der indebærer, at COWI støtter Røde Kors med viden og ekspertise i form af konkrete projekter, der sætter COWIs brede viden inden for energi, miljø, evaluering, bygningsrenovering og udviklingsbistand i spil.

Investering i fremtiden

Det første projekt er allerede sat i søen, og her foretager COWI en energiscreening af Røde Kors’ landskontor på Blegdamsvej i København med henblik på at mindske energiforbruget.

"Alle kroner brugt på energi er kroner, vi kunne have brugt på vores hjælpearbejde i Danmark og i verden. Med hjælp fra COWI kan vi på sigt frigøre flere midler til at hjælpe udsatte og sårbare mennesker jorden rundt. Helt konkret betyder hjælpen fra COWI, at vi kan bruge færre ressourcer på drift – og flere ressourcer på at gøre en forskel," siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors. 

Mere valuta for pengene

Samarbejdet er en ny form for corporate social responsibility, hvor COWI leverer forretningsunderstøttende, fagligt specialiseret viden, som gør det muligt for Røde Kors at bruge sine ressourcer mere effektivt og dermed hjælpe flere udsatte, sårbare mennesker i Danmark og i verden.

"Vi tror, at Røde Kors får mere valuta for pengene, ved at vi donerer viden, som er vores kernekompetence, frem for et engangsbeløb. Vores bidrag er med til at frigive nogle midler, som Røde Kors kan bruge på deres kernekompetence - at hjælpe mennesker i nød," siger Annemarie Meisling, Group Sustainability Director i COWI.

Måle effekten af socialt arbejde

Det næste projekt skal hjælpe med at måle effekten af Røde Kors' sociale arbejde i Danmark. COWIs specialiserede viden indenfor evaluering og effektmåling skal sikre, at Røde Kors bruger sine ressourcer på den mest optimale måde. 

Aftalen løber til 1. februar 2014 med henblik på at forlænge samarbejdet.

Af Michel Davidsen, mida@cowi.dk  

Publiceret 15. maj 2012 

SIDST OPDATERET: 10.05.2016