Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

COWI søger erfarne it-specialister til at binde koncernen sammen

Foto: COWI A/S
En ambitiøs global vækststrategi kræver flere it-specialister til at skabe en fælles it-platform mellem regioner, lande og kontorer.

COWI har store ambitioner om at vokse globalt. Det kræver en fælles it-platform, og dygtige it-specialister, der i de kommende år kan binde COWI-koncernen endnu tættere sammen i et one company network med fælles forretningsprocesser og -systemer.

”Skal vi opfylde vækststrategien, er vi nødt til at bringe teknologien i spil. Målet om en global koncern kræver, at vi udbygger it-infrastrukturen, så den understøtter forretningen i alle hjørner,” siger CIO i COWI Claus Hagen Nielsen.

Rette tid og sted
Med 6.100 medarbejdere i fire regioner og 35 lande er det en forretningsudfordring at styre ressourcer og økonomi på mange internationale og komplekse projekter på en gang.

”Uden de rette strukturer, systemer og processer er sådan en opgave svær. Det prioriterer vi derfor i vores nye it-strategi,” siger it-chefen.

Brug for en håndfuld specialister
Til at løfte den it-udfordring har Claus Hagen Nielsen brug for en håndfuld senior-it-specialister, der har prøvet at binde en international koncern sammen før.

”Det skal være folk, der kan designe, bygge og indføre et solidt it-fundament. Som personer skal de være åbne, kunne reagere på forandringer på et split-sekund og være fleksible. De skal have arbejdet i andre store multikulturelle projektorganisationer og kunne håndtere en vis rejseaktivitet," siger han.

Et it-univers
Til gengæld kan de nye specialister se frem til et it-univers med førende teknologier og best practices baseret på MicroSoft, SAP og Maconomy. På medarbejdersiden møder de 90+ kollegaer, der favner discipliner som infrastruktur, drift, projektledelse, arkitektur, ERP (Entreprise Ressource Planning), portal, CAD og service desk.

Sourcing til lavtlønnede lande
It-kollegerne står også selv over for en global udfordring, idet de i højere grad end hidtil skal arbejde sammen på kryds og tværs af lande for at udnytte hinandens ressourcer.

I dag arbejder medarbejderne primært med base fra lande i Skandinavien ledet fra moderselskabet i Danmark.

"Men den struktur er dyr og vil ændre sig med flere medarbejdere i lavtlønnede lande med billigere infrastruktur og løn. Her byder vi på endnu en spændende udfordring,” siger Claus Hagen Nielsen.

Af Susanne Junge, sgn@cowi.dk   
Publiceret 09.05.2011

COWIs it-organisation

  • Supporterer 75 lokationer og 5.500 medarbejdere
  • 15 lande har i dag en fælles it-platform
  • Yderligere fem lande skal kobles på inden for de næste år
  • It-medarbejdere i ti lande

SIDST OPDATERET: 26.03.2015