Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

​COWIs vækstkurve fortsætter op

Foto: cowi

​​​​​Foto: Nordic Office of Architecture ​​

COWI fortsætter den positive kurs i 2017 med vækst i omsætningen og en række nye prestigeprojekter i ordrebogen. Væksten drives fortsat af urbaniseringen både i det skandinaviske hjemmemarked og internationalt. Med en solid ordrebeholdning på tværs af markeder og sektorer ser COWI positivt på fremtiden.  

04.09.2017

COWI leverede i første halvdel af 2017 en omsætning på DKK 3.068 millioner – en stigning på tre procent i forhold til tilsvarende periode i 2016. Herudover skabte COWI et resultat i den primære drift før afskrivninger (EBITDA) på DKK 183 millioner og et driftsresultat (EBIT) på DKK 88 millioner. Endelig opnåede virksomheden et cash flow på DKK 133 millioner.

"Vi holder den kurs, vi har lagt med vores 2020-forretningsstrategi og har endnu engang skabt vækst i omsætningen. Det skyldes i høj grad vores fokus på at styrke det tværgående samarbejde og vores evne til at vinde store projekter", siger Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i COWI.

"Det glæder mig også, at vores finansielle stabilitet er styrket yderligere med en flot fremgang på 29 procent i cash flow. På indtjeningssiden er vores EBITDA-resultat på linje med samme periode sidste år, men vi er ikke helt oppe på det niveau, vi ønsker. Det skyldes blandt andet udfordringer i Nordamerika, hvor vi har haft et svagt første halvår, men de sidste par måneder har vist en positiv udvikling. Vores fremgang i ordrebogen på fem procent – fordelt på tværs af alle COWIs sektorer – bekræfter os i, at vi kan indfri målsætningerne for hele 2017 og frem mod 2020", fortsætter han.

Tværgående samarbejde gør forskellen

Den synergieffekt, der ligger i at sætte det rette hold til de store projekter på tværs af kompetencer og geografier, er blevet den afgørende konkurrencefordel for COWI i de seneste år.   

"Vi vinder, når vi arbejder sammen på tværs af regioner og forretningsområder. Eksempelvis vandt vi i en joint-venture i juni måned COWIs til dato største vandkontrakt på et britisk udviklingsprojekt i det sydlige Afrika. I juni vandt vi projekteringen af Petroleum Cement Terminal, i Alaska. Og i starten af året vandt vi første fase af det prestigefyldte byudviklingsprojekt Östlig Förbindelse, der skal fuldende ringvejen omkring Stockholm", siger Lars-Peter Søbye.

Stærk position på tværs af markederne

Første halvår har også budt på opkøbet af den Stockholms-baserede virksomhed Projektbyrån. Virksomheden har tilført COWI værdifulde kompetencer inden for projektledelse og har samtidig styrket COWIs position i den svenske hovedstad - og dermed også det attraktive svenske marked som helhed.

Lars-Peter Søbye glæder sig over virksomhedens styrkede konkurrenceevne - som gør sig gældende på alle områder:

"Vi deltager i en lang række af de aktuelt mest interessante og prestigefyldte projekter på alle vores markeder og på tværs af vores sektorer. Blandt andet to store projekter i London: Tunnelforbindelsen Lower Thames Crossing og Thames Tideway, en 25 km lang spildevandstunnel ud af byen.

"Herudover er vi den første danske virksomhed, der deltager i historiens største infrastrukturprojekt; Kinas etablering af en moderne megaversion af Silkevejen. Endelig er vi blandt de to finalister i konkurrencen om reetableringen af Norges regerings hovedkvarter i Oslo efter terrorangrebet i 2011. At COWI således bliver 'budt op til dans' på de store projekter – og også formår at vinde dem – bekræfter mig i, at vi har den konkurrencemæssige position, der skal til for at drive COWI frem mod vores 2020-mål", siger han.

Forventning om fortsat vækst i 2017

Trods de usikkerheder, relateret til politiske begivenheder, som stadig gør sig gældende på COWIs markeder, især Storbritannien og Nordamerika, er de positive forventninger for resten af året intakte: 

"COWIs forretning er drevet af urbaniseringen, der forsat buldrer derudaf, både på vores skandinaviske hjemmebane og på de internationale markeder. Det skaber en lang række attraktive muligheder, og vi forventer fortsat at vokse i 2017", afslutter Lars-Peter Søbye.


Nøgletal


SIDST OPDATERET: 04.09.2017