Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

Henriette Hallberg Thygesen valgt til COWIs bestyrelse

Foto: cowi

​​​

​CEO i Svitzer A/S, en del af Maersk Group, Henriette Hallberg Thygesen, er nyt bestyrelsesmedlem i COWI. Henriette Hallberg Thygesen vil med sin mangeårige internationale erfaring fra Maersk-koncernen bl.a. bidrage med vigtig indsigt i COWIs kernemarkeder.

31.03.2017

Bestyrelsesformand i COWI, Steen Risgaard, glæder sig over Henriette Hallberg Thygesens indtræden i bestyrelsen:

"Henriette vil uden tvivl blive et stort aktiv for bestyrelsens fremadrettede arbejde. Vi er på en spændende rejse med COWIs vækststrategi One Step Ahead, hvor vores fokus er på at styrke COWIs internationale position. Henriettes mangeårige erfaring fra blandt andet det amerikanske marked vil være enormt værdifuld for os, og vi glæder os meget til samarbejdet."

Stærke kunderelationer er afgørende

Henriette Hallberg Thygesen har arbejdet en længere årrække i udlandet, men vendte tilbage til Danmark i 2016, hvor hun den 1. september afløste Robert Mærsk Uggla som CEO i rederiet Svitser A/S. Den globale virksomhed er en del af Maersk-koncernen med speciale inden for marine serviceydelser.

Med sin nye position i COWIs bestyrelse ser Henriette frem til at understøtte COWIs fortsatte vækst og forretningsudvikling:

"COWI er en spændende virksomhed med store ambitioner. Selv om jeg kommer fra en anden branche, er der mange lighedspunkter i måden at drive virksomhed på. Relationerne til kunderne er altafgørende, og det strategiske arbejde med at styrke dén del af forretningen, har jeg praktiseret gennem en lang årrække i mine forskellige positioner i Maersk-koncernen, både herhjemme og internationalt".

I front på viden

Med en række erhvervsorienterede MBA'er og en Ph.d. i anvendt matematik i bagagen har Henriette Hallberg Thygesen også en stor både faglig og personlig interesse for at tage del i COWIs fortsatte udvikling: 

"De forskningsmæssige miljøer tiltaler mig meget. I en videns-virksomhed som COWI, hvor det handler om at tiltrække de bedste hjerner på globalt plan, så man kan være blandt de bedste i verden inden for sine kernekompetencer, er det også et must at være på forkant med den nyeste viden og innovation. Jeg glæder mig meget til at lære COWI nærmere at kende indefra og være med til at understøtte koblingen mellem forskning og praktik – og ikke mindst forretning."

Henriette Hallberg Thygesen afløser Hans Ole Voigt i COWIs bestyrelse. Han udtræder efter seks års virke i overensstemmelse med COWIs interne regler.  ​

FAKTA

​Henriette Hallberg Thygesens karriere (uddrag): ​

2016- : CEO, Svitzer (København)
2014-2016: CEO, Damco Americas (New Jersey)
2011-2014: CEO, Damco North Asia (Hong Kong)
2008-2011: VP Chief process officer, Damco (København)
2007-2008: Senior director, Maersk Group HR Talent Management (København)
2006-2007: Director, Maersk Oil Strategic Planning, Mergers & Acquisitions (København)
2004-2006: Operations manager, Maersk Logistics (Damco), Greater China Area (Shanghai)
2002-2004: Shanghai branch manager, Maersk Logistics (Damco), (Shanghai)

Uddannelse (uddrag):

  • Executive MBA 'E-MBA Global', Columbia University, New York/London Business School, 2009
  • Ph.d. i anvendt matematik, Copenhagen Business School, 2003
  • Cand.merc.mat., Copenhagen Business School, 1998
  • MBA (International Management), ECCIP Paris/EU München, 1994

SIDST OPDATERET: 03.04.2017