Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

Nyt værktøj gør bæredygtighed nemt

Foto: COWI

​​

COWI lancerer et nyt webbaseret værktøj, som skal hjælpe kunderne med at integrere bæredygtighed i deres projekter.

Skal dit næste projekt tage hensyn til affaldshåndtering i minimal grad, eller skal der være højest mulig genbrug og genanvendelse?

Dét og adskillige andre spørgsmål indenfor 21 forskellige kategorier stiller COWI med det nyudviklede, webbaserede værktøj der skal gøre projekterne så bæredygtige som muligt og ønsket.

"Værktøjet hjælper kunderne til at få et overblik over bæredygtighedsområdet på et splitsekund. Vi skaber klarhed omkring et kompliceret område, hvilket er noget vi oplever stor efterspørgsel efter," siger Annemarie Meisling, Group Sustainability Director i COWI og hovedperson bag værktøjet.

Øget fokus på bæredygtighed

Kunden kan vælge mellem dårligt, standard, ambitiøst eller premium ambitionsniveau, hvad end det angår energioptimering af projektet, sundhed og sikkerhed under konstruktion, øje for kulturarven eller noget helt fjerde af de i alt 21 parametre, som værktøjet fokuserer på.

Med få klik kan COWI visualisere kundernes bæredygtighedsprofil og ambitioner i projektsammenhæng og tydeliggøre, hvordan de kan skille sig ud inden for projekters bæredygtighed, hvor fokus de seneste år er øget markant.

Værktøjet er testet på projekter inden for byggeri, udbygning af letbaner, broer og byggemodning i både Danmark og Sverige, og tilbagemeldingerne har været positive hele rækken rundt. Det anvendes blandt andet til at strukturere miljø- og bæredygtighedsarbejdet i projekteringen af Göta Älvbro i Göteborg. 

 

Af Michel Davidsen, mida@cowi.dk

Publiceret 11. maj 2012

SIDST OPDATERET: 27.04.2016