Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Generelle nyheder

Vice President Henning Therkelsen går på pension

Foto: COWI
Efter 35 år i COWI går Henning Therkelsen, Vice President for Mergers & Acquisitions, på pension. I den anledning inviteres kunder, kollegaer, samarbejdsparter og venner af huset til afskedsreception den 21. juni fra klokken 15.30 til 17.30 i hovedkvarteret i Lyngby.

Henning Therkelsen grundlagde tidligt sin store internationale erfaring som ulandsfrivillig hos Ministry of Water Development i Kenya, hvor han arbejdede i to år, før han tog til University of Washington i byen Seattle, hvor han også arbejde i en periode for konsulentvirksomheden Howard Edde Inc. Consulting.

I de første mange år i COWI var Henning Therkelsen en af de drivende kræfter i udviklingen af COWIs miljøaktiviteter. Op gennem halvfemserne var han direktør for Miljø- og planlægningsdivision, og fra 2000-2009 stod han i spidsen for International Operations, som på daværende tidspunkt udgjorde halvdelen af COWI-koncernens omsætning.  For tre år siden trådte Henning Therkelsen ud af Koncerndirektionen og har herefter bl.a. stået for opkøb af internationale datterselskaber som Vice President for Mergers & Acquisistions.

Lagde grundstenen til COWIs succes i Norge

I 2003 opkøbte COWI den norske virksomhed Interconsult, og som Managing Director ledte Henning Therkelsen i det efterfølgende år en omfattende turn-around-proces, som afgørende styrkede virksomhedens økonomiske drift og skabte grundstenen til COWIs aktuelle succes i Norge.

Henning Therkelsen fortsætter som formand for COWIfondens bestyrelse og som konsulent for direktionen i forbindelse med udvalgte projekter

SIDST OPDATERET: 16.06.2016