Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Vand og miljø

Rene kvarterer gør folk glade

Foto: Hold Danmark Rent
COWI lægger auditorium til Hold Danmark Rents vidensdelingskonference, der skal få danskerne til at ændre adfærd, når det gælder affald. Blandt talerne er minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Den 28. marts afholder netværksorganisationen Hold Danmark Rent vidensdelingskonference i COWI Lyngbys auditorium. 'Rent, rart og rigt på glæde', som konferencen hedder, sætter fokus på henkastet affald i Danmark.

COWI har bidraget med viden og faciliteter til vidensdelingskonferencen, og Hold Danmark Rents arbejde går godt i spænd med de idéer, som COWIs affalds- og genanvendelsesafdeling arbejder med.

Beboere skal føle ejerskab

Affald i boligkvarterer gør nemlig beboerne både vrede og kede af det, viser undersøgelser, og derfor har Hold Danmark Rent søsat flere projekter, der skal bidrage til netop at holde Danmark rent.

Det handler om at gøre beboerne til ejere frem for kunder, så man fremelsker beboerejerskab.

"Vi arbejder også med indretning af byrum og åbne rum i boligområder med henblik på tryghed, beboerejerskab og glæde. Renholdte boligområder giver glæde og tryghed og sikrer stort ejerskab blandt beboerne. Derfor er vi også glade for at støtte Hold Danmark Rent," siger afdelingschef Torben Kristiansen, der har bidraget til projektet med viden og input.

Tilmeld dig

Vil du høre minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, tryllekunstneren Sunny Cagara og projektleder hos den engelske pendant Keep Britain Tidy, Alys Dunn, fortælle om, hvordan man kan skabe rene områder, som skaber tryghed og glæde, kan du melde dig til konferencen og læse det fulde program på linket til højre.

Konferencen er onsdag den 28. marts i COWI Lyngbys auditorium, og sidste tilmeldingsfrist er den 21. marts. Tilmeld dig via linket til højre.

Af: Michel Davidsen, mida@cowi.dk
Publiceret: 08.03.2012

Pilotprojektet 'Vores Kvarter'

'Vores Kvarter' går i korte træk ud på at få beboerne til at blive en del af løsningen og dermed tage ansvar for deres eget kvarter. Det sker blandt andet med en hyggelig opsamlingsdag. Hold Danmark Rent hjælper med plakater, postkort osv. til at få engageret beboerne, og organisationen leverer også veste, handsker, affaldssnappere osv. til selve dagen.

Partnere på Vores Kvarter:

COWI A/S
GHB Landskabsarkitekter a/s
Lejerbo
Haraldsgadekvarterets Områdeløft
Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen
Mlarsen Renovation
Zenzo Group A/S
Boligselskabernes Landsforening
KAB
Miljøgruppen i Herstedøster Landsby
Sille Krukow, visuel & strategisk designer
Nikolaj Bebe

Støttet økonomisk af:

Realdania
R98

SIDST OPDATERET: 10.02.2015