Hjem / Skip Navigation LinksProjekter / Byggeri / Renovering og byggeteknik

Musikteatret Holstebro - renovering og udbygning

Foto: COWI
Holstebro opruster på kulturområdet og har nu fået en helt ny teatersal, som lever op til internationale krav til akustik, sceneteknik og indeklima.

Musikteatret Holstebro ligger centralt placeret i byen - tæt på gågaden og med facade ud mod Storåen. Til trods for den gode placering har teatret hidtil slet ikke udnyttet nærheden til byen og åen, ligesom især akustik, indeklima og sceneteknik ikke har levet op til nutidens krav.

Samspil med Storåen

Det er der nu lavet om på med en 90 graders drejning af hele teaterfunktionen, et nyt scenetårn og en omfattende renovering af interiøret. Dertil kommer en ny udkraget foyerbalkon, der åbner huset op mod åen og fremhæver dennes betydning for den samlede teateroplevelse.     

”I selve teaterrummet, som har en kapacitet på ca. 1.200 pladser, har COWI blandt andet været ansvarlig for variabel rumakustik. Der blev lagt særlig vægt på god lyd til musical-opsætninger og brandsikring, der er udført efter de funktionsbaserede brandkrav.”

Mere kultur i Holstebro

Projektet er en del af en samlet kultursatsning i Holstebro, der også omfatter et nyt Dansens Teater i tilknytning til Musikteatret. Det nye Dansens Teater har COWI i øvrigt også været involveret i som bygherrerådgiver.

SIDST OPDATERET: 06.05.2014