Fra Bahrain til Qatar på 30 minutter

Foto: COWI
Når verdens længste bro mellem Qatar og Bahrain står færdig i 2022, skærer den rejsetiden mellem de to ørkenstater ned fra fem timer til 30 minutter.

Broen kommer til at bestå af en vej- og togforbindelse, og ejerne af jernbanesporene kan se frem til at få specielle fastbefæstede spor (såkaldte slab tracks), der ikke kræver vedligehold de første 50 år.

COWI, som er verdensførende inden for brobyggeri, har stået for design af både jernbane- og vejbroen.

Mellemøstlige netværk i spil

COWI har mere end 25 års erfaring med internationale projekter. Til dette projekt har COWI trukket på sine erfaringer fra Messinabroen i Italien, Storebæltsbroen i Danmark og Øresundsbroen til Sverige.

Som en ekstra fordel har COWI desuden et lokalt kontor i Qatar. Og for at få Bahrain-Qatar-forbindelsen på skinner har COWI bragt hele sit internationale og mellemøstlige netværk i spil.

Gode kunderelationer og kendskab til kultur og forretningsgange i Mellemøsten er alfa omega, når man arbejder med store infrastrukturprojekter.

Samtidig har den stærke lokale tilstedeværelse betydet, at 50 ansatte på projektkontoret i Qatar gik i gang med at arbejde dagen efter, at kontrakten var underskrevet.

Samler regionen

Den 45 kilometer lange broforbindelse vil strække sig fra Qatars vestkyst i området nær fæstningen ved Zubarah til Bahrains østkyst syd for hovedstaden Manamah.

Forbindelsen skal bestå af en række broer kombineret med veje på dæmninger og bliver en naturlig forlængelse af King Fahd Causeway, der forbinder Bahrain med Saudi Arabien. Dermed bliver hele regionen samlet.

SIDST OPDATERET: 27.01.2017