Moderne spor mellem Stara Pazova - Novi Sad, Serbien

Foto: COWI
Borgerne i de to byer Stara Pazova og Novi Sad i Serbien kan i 2015 se frem til en mere effektiv og miljøvenlig pendlertilværelse, når moderniseringen af den 44 km lange jernbanestrækning mellem de to byer står færdig.

Moderniseringen halverer rejsetiden, begrænser co2-udslippet og mindsker miljøbelastningen. Som uvildig rådgiver har COWI haft til opgave at godkende projektet for at sikre de Serbiske Jernbaner en EU-bevilling.

Lokalt kontor gør en forskel

Projektet kørte på skinner fra første dag takket været COWIs mange års erfaring med jernbaneprojekter i udlandet og den lokal tilstedeværelse i Serbien.

Den lokale tilknytning skyldes et datterselskab i Beograd, som COWI har haft bemandet i mere end 15 år. 

Hær af jernbaneeksperter i ryggen

Med valget af COWI fik Serbian Railways en lokal rådgiver med en hær af jernbaneeksperter i ryggen fra hele COWI-koncernen.

Et helt hold af jernbaneeksperter, der rejser rundt og støtter projekterne, der hvor der er brug for det. Ordningen er meget fleksibel, idet man kun trækker på de dyre eksperter, når det er nødvendigt, og ellers benytter de lokale rådgivere.

Kendskab til serbisk kultur

Det har været helt afgørende, at rådgiverne har kunnet bruge lokalt mandskab, idet udfordringerne på jernbaneprojektet dels har været det serbiske sprog, dels at kende og bruge de rigtige forretningsgange.

Det har betydet, t kunden har fået et projekt, der har holdt pris og tidsplan.

SIDST OPDATERET: 06.02.2018