Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Bro-, tunnel- og vandbygning / Levetidsprojektering

Levetidsprojektering

Foto: COWI
At kunne forudsige et bygværks levetid er en integreret del af projekteringsprocessen i COWI.

Levetiden forøges for internationale megaprojekter, hvor moderne broer, tunneler og marine konstruktioner indgår. Således skærpes også kravene til de materialer, der bruges til konstruktionerne. Nu har mange infrastrukturprojekter en levetid på 100, 150 og 200 år. Det er betydeligt længere end den traditionelle levetid for de materialer, de er bygget af.

Netop den udfordring med at finde ud af, hvordan konstruktionsmaterialer kan holde længere, har gjort, at COWI i dag er ledende i verden med hensyn til at finde metoder til at sikre, at broer, tunneler og andre bygværker kan holde så længe som ønsket.

Løsninger til altCOWI har mere end 40 års ekspertise inden for materialeudvikling, undersøgelsesmetoder, holdbarhedsdesign og teknologier fra projektering til bygning. Denne erfaring hjælper med til at kunne skræddersy materialeløsninger, så man kan vælge det bedst passende materiale til konstruktionens formål og det miljø, den befinder sig. Samtidig kan man tage konstruktionsmetode og levetid i betragtning.

Fortsat forbedringerCOWI forsøger fortsat at forbedre konstruktionsmaterialer og finde livsforlængende teknologier. På nogle områder som for eksempel bekæmpelse af rust er vi enestående. Vi deltager regelmæssigt i internationale projekter vedrørende materialers holdbarhed og levetid.

Man kan finde langt mere detaljeret information om levetidsprojektering på vores internationale hjemmeside.

cowi.com/servicelifedesign

SIDST OPDATERET: 22.04.2017