Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Byggeri / Bæredygtige og grønne bygninger

Bæredygtige og grønne bygninger

Foto: Green Solution House

​Green Solution House på Bornholm går ikke på kompromis med miljøvenlighed, bæredygtighed og genanvendelighed af de anvendte materialer.

COWI projekterer bæredygtige og grønne bygninger med udgangspunkt i en tanke om, at bygningerne skal have en positiv indvirkning på brugerne og omverdenen.  

Bæredygtigt byggeri i COWI dækker både over bygninger med et lavt energiforbrug og bygninger, der fremmer bæredygtig adfærd og et godt miljø.

Mange aspekter af bæredygtighedBæredygtigt byggeri i COWI dækker over sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter. Disse er f.eks. et minimalt energiforbrug, brugernes trivsel, totaløkonomi, arbejdsmiljø og indeklima.

Byggematerialer, der påvirker miljøet mindst muligt gennem deres samlede levetid, er med til at gøre en bygning bæredygtig sammen med holdbare, vedligeholdelsesfri løsninger. 

God arkitektur bidrager til, at bygningen ikke bliver revet hurtigt ned, men får en lang levetid, fordi det er rart at bo eller arbejde i.

Bæredygtighed handler også om en fornuftig balance mellem investering og den værdi, som det færdige resultat, giver kunden.

Parløb i de tidlige faserMange af de løsninger, der gør en bygning bæredygtig, er ofte afhængige af bygningens udformning og kræver, at de bliver tænkt ind i konstruktionen eller udformningen af bygningen allerede, mens det er på tegnebrættet.

Derfor er et tæt parløb med arkitekt og bygherre gennem hele projektforløbet med til at skabe mest muligt bæredygtighed for pengene.

SIDST OPDATERET: 10.02.2017