Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Byggeri / Højhusbyggeri

Højhusbyggeri

Foto:
Copenhagen Towers II i Ørestad er med sine 22 etager 85 meter højt
Højhuse er populære som landemærker, der samtidig løser problemet med pladsmangel i byerne. Byggeri af højhuse kræver anderledes byggeteknik end almindelige huse alene på grund af vægten og højden.

Udover at højhuse ofte fungerer som vartegn og løser et konkret pladsproblem, er de også gode bud på en bæredygtig udvikling.

Når mennesker arbejder, bor og køber ind i samme nabolag og udnytter fælles faciliteter, sparer de typisk mange ressourcer.

Samtidig inviterer højhuse til innovative løsninger som for eksempel solskorstene, grundvandskøling og opvarmning ved hjælp af termoaktive konstruktioner.

Højhuse med mange formålEt højhus tjener ofte mange forskellige formål.  Butikker indtager grundplanen, mens de øvrige etager ofte består af kontorer og boliger. Det stiller store krav til fleksibiliteten i konstruktionerne og installationerne.

Kunsten er at pakke lodrette føringer, som elevatorer, installationer og trapper, så gulvarealerne bliver så store, anvendelige og fleksible som muligt. Samtidig skal bygningerne kunne certificeres ifølge de internationale bæredygtighedsordninger: LEED, DGNB eller BREEAM.

Arkitektens visioner skal forenes med sikkerhed, æstetik og funktionalitet, ligesom huset også skal være bygbart og økonomisk rentabelt.

Vinden er en faktorVinden er væsentlig, når man bygger højhuse. Med vindtunnelforsøg og simuleringsprogrammer kortlægger COWI, hvordan bygningen får den bedst mulige komfort indendørs uden mærkbare svingninger og med mindst mulig turbulens omkring bygningen.

SIDST OPDATERET: 04.08.2017