Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Geografisk information og it / 3D-visualisering og modellering

3D-visualisering og modellering

Foto: COWI A/S
3D-teknologi er imponerende og anvendes inden for planlægning og udvikling af by og infrastruktur. COWI producerer 3D-modeller og 3D-visualiseringer til projekter rækkende fra byudvikling, veje eller jernbane, broer og andre komplekse udviklingsprojekter.

3D-modeller af enkelte bygninger eller hele byområder er udgangspunktet for produktion af virkelighedstro 3D-visualiseringer og animationer.

Når komplekse projekter skal præsenteres for beslutningstagere og offentligheden, er 3D visualiseringer og specielt animationer og video stærke til at præsentere idéer og visioner på en enkel og præcis måde og det visuelle skaber en stor genkendelighed for projektet.

En virtuel rundtur i byerEn 3D-bymodel gør det muligt for indbyggere, beslutningstagere, udviklere og turister at  udforske og foretage et virtuelt besøg rundt i byerne. Man kan gå i gaderne eller flyve hen over tårne og dermed få et indtryk af en by som et attraktivt område at besøge og handle i.

 

Detaljerede 3D-bymodeller

Højt detaljerede teksturerede 3D-modeller
Ved brug af højt detaljerede skråfotos kan der produceres komplet teksturerede 3D-bymodeller.

COWI har anvendt denne teknologi ved en række internationale projekter. Vi har f.eks. produceret en tekstureret 3D-model på 25 km2 af München (Tyskland), som kan ses på Google Earth.

I Doha i Qatar har vi produceret en tekstureret 3D-bymodel dækkende mere end 650 km2.

Foruden fotogrammetrisk producerede 3D-bymodeller af store områder, tilbyder COWI også ydelser til produktion af højt detaljerede og fotorealistisk teksturerede 3D-Landmarks ved brug af close-range fotogrammetri.

SIDST OPDATERET: 06.06.2017