Visualisering af affald og genbrug

Foto: COWI A/S
Når projekter vurderes af beslutningstagere og præsenteres for offentligheden er visualiseringer et af de stærkeste kommunikationsmidler, når der skal sættes form og billeder på visioner og forslag.
Visualisering af affald og genbrug

COWI har udviklet en arbejdsmetode for hurtige 3D-visualiseringer af genbrugspladser baseret på skylineteknologi.

Ved anlæggelse af en genbrugsplads er det vigtigt at containere m.m. placeres så brugerne har let og overskuelig adgang og at genbrugspladsens personale samtidig let kan komme til at udføre deres opgaver.

Derfor er det vigtigt at vurdere de rummelige forhold på pladsen, før den bliver bygget og det gøres bedst i en rumlig 3D model.

En virtuel modelMed udgangspunkt i f.eks en 2D-situationsplan af det skitserede projekt, opbygger vi en 3D- model. Den anvendes til at vurdere placeringer, overblik og logistik. De virtuelle modeller giver forbedrede forløb omkring indretningen, og hjælper til at finde den rigtige indretning første gang og dermed fås en mere velfungerende genbrugsplads.

Hvis allerede eksisterende genbrugspladser skal ændres, kan visualiseringerne anvendes til at give et bedre grundlag for dialogen med pladspersonalet om den nye indretning.

SIDST OPDATERET: 08.08.2017