QGIS

Foto:
Den nye bevægelse inden for GIS verdenen er opensource software, og her spiller QGIS en større og større rolle. COWI tilbyder nu også konsulentbistand, kurser og workshops med udgangspunkt i den nyeste udgivelse.

QGIS er nemt at komme i gang med da selve programmet ikke koster noget. Der findes mange selvhjælps videoer på bl.a. Youtube og der er udgivet en bog (Anita Graser: Learning QGIS second edition) der kan hjælpe dig i gang. Vi foreslår, at du køber denne bog, så du dermed støtter det gode initativ og frivillige arbejde omkring QGIS. Bogen kan købes på både Amazon og Packt Publishing. Der findes også mange frie tutorials på nettet.

QGIS kurser

Mange foretrækker at starte med et kursus med rigtig undervisning og derefter benytte online hjælp. Her tilbyder COWI et begynderkursus, og vi afholder også en workshop, hvor brugere kan mødes og udveksle erfaringer.

Brugervenlig tilpasning

QGIS er i dag udviklet til at have et meget brugervenligt layout. Hvis du er ArcGIS-bruger, vil det være nemt at begynde med at bruge QGIS, da QGIS er meget inspireret af ArcGIS. Der findes desuden et meget stort frivilligt udviklermiljø omkring QGIS.

Derfor findes der mange forskellige udvidelser (plugins), der kan fremstille dine data, så netop din historie bliver fortalt. Lige så vel er der også plugins, som bl.a. kan give adgang til f.eks. de frie data, open Street map, eller sågar Googles baggrundskort. Disse plugins er nemme at installere via det indbyggede manager værktøj.

SIDST OPDATERET: 04.10.2017