Databasedesign

Foto:

​COWI har omfattende ekspertviden inden for udvikling af databasemodeller. Vi har specialiseret os i modellering af geografiske databaser, til lagring, behandling og præsentation af geografisk relaterede data.

Databasedesign starter med at forstå brugernes "verdensbillede". I forhold til at udvikle en it-løsning er det første skridt derfor at omsætte dette verdensbillede til en model, der gør rede for, hvilke begreber der anvendes til beskrivelse af verden, og hvilke data der i den forbindelse skal registreres.

Tæt samarbejde med fremtidige brugere

COWI har stor erfaring med at facilitere processen og omsætte den implicitte forståelse af verden til en formel begrebsmodel. Faciliteringen sker i tæt samarbejde med de fremtidige brugere af it-løsningen.
Med udgangspunkt i begrebsmodellen kan det mere tekniske arbejde med design af selve databasemodellen og implementering foretages.

Kompetencer inden for grafisk modellering

COWI har udviklet en lang række løsninger med avancerede databasemodeller og har spidskompetencer på området inden for geografisk modellering, hvor information skal kunne præsenteres på et kort, eller hvor databasen skal optimeres i forhold til spatiale analyser med høje krav til performance.

 

 

SIDST OPDATERET: 07.04.2017