Kortlægning fra fly

Foto: COWI A/S
Når vi skriver, at vi kortlægger verden, så er det ikke helt ved siden af. Vi råder over ialt fire fly som er på kortlægningsopgaver hele året i store dele af verden.

Vores fly er på kortlægningsopgaver i bl.a. Finland, Sverige, Danmak, Lithauen, Serbien, Frankrig, Mellemøsten og Namibia.

Mange kortlægningsopgaver COWI udfører mange former for kortlægningsopgaver, f.eks. termografisk kortlægning, fotogrammetrisk kortlægning, ortofotos, digitale terrænmodeller og laserscanninger.

Løsningerne tager udgangspunkt i kundernes individuelle behov, f.eks. i form af vektorkort, terrænmodeller, ortofotos og remote sensing.

Aktuelle projekterI 2009 og 2010 er vi igang med flere spændende store kortlægingsprojekter. Vi er f.eks. underleverandør på luftbåren laserscanning af Sverige, kortlægning af Lithauen, ortofotos af Göteborg og Stockholm, kortlægning af Namibia og for Monaco er vi i gang med at producere en 3D bymodel.

Den første opgave for COWIs nye luftbårne termografiske scanner er i Emiratet Dubai. Formålet var at udføre termografisk kortlægning af den tæt bebyggede by Dubai. I løbet af fire nætter blev et område på 600 km2 scannet. 

 

SIDST OPDATERET: 03.11.2017