Kørestrøm

Foto: COWI
​COWI bruger ny programpakke, som rationaliserer projekteringen af kørestrømsanlæg

Kørestrøm hører til i COWIs jernbaneafdeling, hvor der arbejdes med ombygningsprojekter, planlægning og kørestrømforsyning. COWI tilbyder kørestrømsydelser på mange spændende og teknisk komplicerede projekter i Danmark og internationalt - i Danmark f.eks. på Banedanmarks landsdækkende elektrificeringsprogram og internationalt f.eks. på Follobanen i Norge.

Vi investerer i udvikling

En af de større udviklingsindsatser er en programpakke, som rationaliserer projekteringen af køreledningsanlæg.

Programpakken er oprindeligt udviklet til at projektere de eksisterende køreledningssystemer på de danske fjernbaner, men er efterhånden blevet videreudviklet til at kunne håndtere andre køreledningssystemer også.

"En anden stor investering indenfor kørestrøm er Open Power Net, som integreret med COWIs øvrige programmer, sætter os i stand til at simulere kapaciteten af kørestrømsforsyningen. Vi lægger stor vægt på at investere i udvikling", fortæller Niels Henrik Kjær Jensen.

Programpakkerne giver COWI et godt afsæt i forhold til fremtidige kørestrømsprojekter. COWIs jernbaneafdeling arbejder også med planer om at udvikle interne kurser i køreledningsteknik.

SIDST OPDATERET: 29.06.2017