Hjem / Skip Navigation LinksYdelser / Jernbaner, metroer, veje og lufthavne / Jernbaner / Sikringstekniske projekter

Sikringstekniske projekter

Foto: COWI
Medarbejderne har en varieret dag med mange typer af projekter.

Den faggruppe, der arbejder med sikringstekniske projekter i COWIs afdeling for Jernbaner og metro, er voksende og arbejder med mange typer af projekter både på traditionelle sikringsprojekter med også nye systemer som ERTMS.

Vi arbejder med udarbejdelse af definitionsfaserapporter, programfase-rapporter samt sikringsteknisk projektering i såvel udland som i Danmark. Desuden har vi flere medarbejdere, der beskæftiger sig med validering af sikringsanlæg, tilsyn og ibrugtagning. Endelig er der medarbejdere der beskæftiger sig med analyser af sikringsanlæg og EMC forhold f. eks. i forbindelse med Elektrificeringsprogrammet (2 x 25 KV) og letbanerne i Aarhus, Odense og København.

COWI har arbejdet med CBTC systemet for Siemens på Signalprogrammet og arbejder desuden for Alstom og Thales på henholdsvis øst og vest kontrakten i Signalprogrammet.

På opgavelisten står også ERTMS-rådgivning for Jernbaneverket i Norge, tilsyn og ibrugtagninger, samt ændringer i sikringsanlæg i forbindelse med sporombygninger.

Variation

De mange forskellige opgaver sikrer medarbejderne en varieret hverdag.
"Vi er med hele vejen i projektforløbet, og det er en stor fordel," fortæller markedsdirektør Erik Amtoft. "Det indgående kendskab til hvert projekt medfører også en stor kontaktflade med kunderne, som medarbejderne sætter stor pris på".

Samarbejdet med kunderne

Vi arbejder med mange kundetyper både offentlige og private. Vi lægger vægt på et godt og tæt samarbejde, så projektets succes optimeres.

"Når vores projekter lykkes, og kunderne er tilfredse og fortæller os, at vi leverer et godt stykke arbejde, får motivationen lige et ekstra hak opad," siger Erik Amtoft.

SIDST OPDATERET: 29.06.2017