Evaluering for EU-Kommissionen

Foto: tiseb/flickr

Resultater og konsekvenser af EU's aktiviteter evalueres regelmæssigt for at sikre åbenhed, læring og kontrol i forvaltningen af midlerne.

EU's budget udgør hvert år flere hundrede milliarder euro, hvoraf hovedparten fordeles strategisk i medlemslandene som program- og projektpenge eller som landbrugsstøtte.

Stort udbud af EU-evalueringer
EU-Kommissionen og EU's agenturer udbyder hvert år et stort antal evalueringer i stort set alle sektorer.

Evalueringerne varierer i type, omfang og budget, og er baseret på vejledninger om evalueringsstandarder, som EU-Kommissionen har udviklet.  

Evalueringer på tværfagligt plan
COWI evaluerer talrige projekter for EU-Kommissionen og dens agenturer. Vi udfører ex-ante-evalueringer, midtvejsevalueringer og ex-post-evalueringer. 

Evalueringen af EU's naturbeskyttelsesprogram, LIFE, er et eksempel på en omfattende ex-post evaluering.  Her kombinerede vi evalueringstekniske og samfundsøkonomiske kompetencer med vores kompetencer inden for biologi.

Organisatoriske analyser
COWI leverer desuden organisatoriske analyser til EU-Kommissionen og dens agenturer.

For eksempel har vi gennemført organisatoriske analyser af Det Europæiske Agentur for Forvaltning af det Operative Samarbejde ved de Ydre Grænser (FRONTEX), Det Europæiske Søfartssikkerhedsagentur (EMSA) og Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur (EACEA).
 

SIDST OPDATERET: 02.08.2017