Hjem / Skip Navigation LinksAktuelle temaer / Digitalisering / It-infrastruktur er informationers blodkredsløb

It-infrastruktur er informationers blodkredsløb

Foto:

​Billedcredit: stock.xchng

It-infrastrukturen er lige så vigtig for adgangen til informationer, som et godt blodkredsløb er for menneskets krop, og bør derfor have lige så stor opmærksomhed som andre komponenter i digitaliseringsprojekter.

Vi er i dag blevet mere og mere afhængige af adgang til informationer. De fleste kan sikkert forestille sig betydningen af ikke at kunne få adgang internettet - via f.eks. mobil, pc, spillekonsol eller tv. Når en stabil adgang skal sikres, bliver it-infrastrukturen dog ofte overset på trods af, at det er den, som binder it systemer sammen med brugerne. It-infrastrukturen bør derfor tillægges lige så stor opmærksomhed som alle de andre komponenter, der skal til for at skabe en effektiv digitalisering.

Øgede krav til it-infrastrukturen

Infrastrukturen skal håndtere en langt bredere vifte af systemer og teknologier end tidligere tiders trafik fra telefoni og data. Gennem de seneste år er det blevet mere almindeligt at benytte en fælles it-infrastruktur som fælles transportvej - motorvej - frem for at etablere egne, separate kablinger. Dette er f. eks. gældende for:

  • Bygningsautomatik
  • Sikringsinstallationer
  • Kommunikationssystemer
  • AV og streaming

Fokus på omgivelserne

De tekniske løsninger stiller i dag store krav til løbende øget hastigheder og de fysiske forhold hvori it-infrastrukturen installeres. For at sikre den optimale økonomiske og tekniske løsning skal der derfor særlig fokus på de omgivelser, som løsningerne skal være del af, herunder blandt andet udformningen af føringsvejene samt påvirkning fra omgivelserne.

Helhedstænkning sikrer optimal udnyttelse af "motorvejen"

I COWI har vi både den fornødne erfaring og ekspertise til at designe og projektere it-infrastruktur, men vi har også ekspertiser inden for samtlige intelligente installationstyper. Dette sikrer en sammenhæng og høj tilgængelighed mellem de enkelte systemer samt optimal udnyttelse af ”motorvejen”.

COWIs kompetencer dækker blandt andet:

  • it-infrastruktur (fiber, kobber og trådløse access punkter)
  • Indendørs dækning (DAS-systemer)for mobil telefoni og beredskabskommunikation
  • IT-rum (datacentre, serverrum, hovedkrydsfelter, krydsfeltrum)
  • Telefoni (fastnet, trådløst, ip-baseret og mobiltelefoni)
  • AV-udstyr, informationsskærme, lyd.
  • Sikring og bygningsautomatik.

SIDST OPDATERET: 05.02.2018