/ Skip Navigation LinksOm COWI / Fakta og tal

Fakta og tal

Find de vigtigste faktuelle oplysninger om COWI herunder.

Hovedkvarter:

Lyngby, Danmark

Kontorer:

COWI har ni kontorer fordelt i Danmark. Derudover har vi afdelinger, projektkontorer og datterselskaber i Europa, Asien, Mellemøsten, Afrika og Nordamerika.

Medarbejdere:

Cirka 6.600 medarbejdere, heraf cirka 3.000 med base i Danmark. COWI beskæftiger bl.a. ingeniører, biologer, geologer, økonomer, landinspektører, antropologer, sociologer og arkitekter.

Rådgivning:

Rådgivning inden for ingeniørteknik, miljø og samfundsøkonomi.

Uvildig rådgivning:

COWI bevarer absolut uafhængighed af entreprenører, producenter og leverandører og er uafhængig af udefra kommende interesser, der kan påvirke vores arbejde som konsulenter.

Kunder:

Private 45 pct., offentlige 32 pct., halvoffentlige 14 pct., andre kunder 8 pct.

Projekter:

Flere end 14.000 projekter i ca. 175 lande, primært i Europa, Asien, Mellemøsten, Afrika og Nordamerika.

Forskning og udvikling:Vi bruger 7,6 pct. af vores timer på udviklingsaktiviteter. 6,7 pct. er eksternt finansieret, mens 0,9 pct. er selvfinansieret. Gennemsnittet for større rådgivningsvirksomheder i Danmark er, ifølge Foreningen af Rådgivende Ingeniører, på 4 pct.

Omsætning (2016):

5,939 mio. DKK

Ejerskab:

COWI er overvejende ejet af COWIfonden, som støtter forskning og udvikling med tilknytning til dansk ingeniørvirksomhed. 25 pct. af de ansatte har medarbejderaktier.

Historie:

COWI blev grundlagt i 1930 af dr. techn., civilingeniør Chr. Ostenfeld. Fra 1946 til 1973 opererede virksomheden som et partnerskab under navnet Chr. Ostenfeld & W. Jønson. De to partneres initialer gav virksomheden dens navn.

I 1972 blev virksomheden omdannet til det fondsejede aktieselskab COWIconsult, Rådgivende Ingeniører AS. I 1996 ændrede virksomheden navn til COWI Rådgivende Ingeniører AS, som blev til COWI A/S i 2002.

SIDST OPDATERET: 08.03.2018