Tracéfoto°

Foto: COWI

​Tracéfoto° er en systematisk panoramisk billeddokumentation optaget i gadeniveau langs et tracé.

Med Tracéfoto° sikres et detaljeret visuelt overblik, der dokumenterer tracéet og omgivelserne omkring dette på en hurtig og effektiv måde.

Online adgang til aktuelle Tracéfoto° betyder, at du kan "være på stedet" uden at være der selv, hvorved mange tidskrævende besigtigelser kan klares med et kig på computeren.

Panoramabillederne optages i gadeniveau med et GPS-styret 360° kamera monteret på en bil, cykel eller i rygsæk, dermed kan der optages positionerede billeder af alle synlige detaljer ved og omkring tracéet.

Panoramabillederne optages med en opløsning på 30 Mpixel. Den høje fotoopløsning betyder, at billederne bliver meget detaljerede.

Fleksibel ajourføringsfrekvens

COWIs Tracéfoto udmærker sig ved, at fotodatoen for de enkelte billeder er kendt, hvorfor billederne kan anvendes som dokumentation. Optagetidspunkt og ajourføringsfrekvensen og dermed aktualiteten af billedmaterialet fastlægges i samarbejde med kunden. Gennemføres fotograferingen både før og efter opgravning, fås et værdifuldt værktøj til vurdering af reetableringen.

COWIs store billedbehandlingskapacitet sikrer hurtig adgang til de positionerede og orienterede panoramabilleder. Det er nemt at anvende panoramabillederne. COWI tilbyder professionel adgang til Byningsfoto° via:

  • egenudviklet web-viewer
  • integreret i eget CAD- eller GIS-program via link

COWI tilbyder desuden at hoste det omfattende billedmateriale i vores driftssikre og adgangsbeskyttede driftsmiljø.

Effektiviser arbejdsgange med Tracéfoto°

Tracéfoto° giver overblik i øjenhøjde og dokumenterer de faktiske forhold. Med adgang til Tracéfoto° kan en række arbejdsgange, hvor man ellers skal besøge lokaliteten, effektiviseres.

Et tilbagevende problem i forbindelse med større anlægs- eller vedligeholdelsesprojekter er uoverensstemmelser omkring retableringen. Det kan være i forhold til naboer, som ikke mener at der er reetableret tilstrækkeligt, eller det kan være uoverensstemmelser mellem bygherren og entreprenøren. Visuel dokumentation af de faktiske forhold før og efter projektet er det perfekte værktøj til at afklare forhold omkring reetablering.

360° kameraet kan også anvendes indendørs. Dette kan du læse nærmere om på siden Bygningsfoto°.

 

 

 

SIDST OPDATERET: 26.02.2015