sara rækker ud efter himlen

”EVNERNE OG KAPACITETEN AFGØR, HVOR LANGT MAN KAN NÅ”

Det var en anbefaling fra en tidligere chef, som bragte Sara til COWI for nogle år siden. Hun vidste meget lidt om virksomheden på forhånd, men muligheden for at arbejde på Doha Metro og det, at en bekendt vendte tommelfingeren opad, fik hende til at takke ja til en stilling.

Og hun er ikke blevet skuffet.

Omkring sig ser Sara en organisation, hvor alle har mulighed for at gøre karriere, hvor der er kvinder i ledende stillinger såsom divisionsdirektør, afdelingschef og sektionsleder, og hvor kolleger samarbejder på tværs af grænser og fagområder med henblik på at levere nyskabende løsninger til kunderne.

Den ægte holdånd og de fælles resultater er noget, jeg finder meget motiverende, siger hun.

”COWI er en virksomhed, hvor man ikke bare drømmer om at nå til tops – man bliver hele tiden ansporet til at tage næste skridt. Uanset hvilken karriere man vælger – om det skal være projektlevering, linjeledelse, et teknisk speciale eller forretningssupport – får man mulighed for at udnytte sit potentiale fuldt ud. Evnerne og kapaciteten afgør, hvor langt man kan nå.”

FORSKELLIGE KULTURER OG PERSPEKTIVER

COWI har givet Sara mulighed for at kombinere karriere og rejselyst.

Grundvand er hendes speciale – udgravning, afvanding og minedrift. Hun har boet og arbejdet i Australien, Vietnam, Saudi-Arabien, Qatar og flere andre lande og er for nylig flyttet til Storbritannien, så man kan roligt sige, at Sara har oplevet en del forskellige kulturer.

”At arbejde i forskellige lande har givet mig et helt andet perspektiv på tingene. Når man tager på ferie i et nyt land, ser og oplever man forskellene i en social sammenhæng. Men når man arbejder i landet, oplever man ofte en helt anden måde at arbejde, kommunikere og samarbejde på. At arbejde i forskellige lande har åbnet mine øjne for, hvor forskellige arbejdskulturer kan være, selv på beslægtede projekter, og hvor spændende det er at være ansat i en international virksomhed.”

FØLER EN VIS STOLTHED

Saras arbejde består af to elementer. Det ene er projektledelse – som er procesorienteret, administrativt og har fokus på budgetter, ressourcer, risici og tidsplaner. Sara kalder det for kontordelen af sit arbejde.

Det andet element er at finde holdbare løsninger på vanskelige tekniske udfordringer. Og det tænder for alvor den faglige gnist i hende.

Hun husker især en episode, hvor hun oplevede en uventet hændelse med en tunnelboremaskine (TBM).

”Medieopmærksomhed og pres fra alle sider gjorde, at kunden havde brug for en innovativ løsning. Teamet holdt hastemøder hver morgen kl. 7 i en måned, og vi arbejdede nonstop for at finde egnede løsninger, implementere dem og i sidste ende redde kunden ud af situationen,” siger Sara med et smil.

”Det bedste øjeblik var, da vi iværksatte løsningen. Selv om vi var under stort pres dengang, føler jeg en vis stolthed, når jeg ser tilbage på det, vi sammen opnåede.”

Selv om vi var under stort pres dengang, føler jeg en vis stolthed, når jeg ser tilbage på det, vi sammen opnåede.
Sara Mehrabi

AT TÆNKE UD AF BOKSEN

Den tekniske side af arbejdet er det, som Sara finder mest udfordrende, men også mest tilfredsstillende.

”Jeg elsker, når folk præsenterer mig for et problem, som i første omgang ser uløseligt ud. At tænke ud af boksen og samarbejde med kolleger uden for den nærmeste kreds er altid meget inspirerende. Så jeg begynder at fundere over problemet og taler med kolleger fra andre fagområder, og sammen finder vi en løsning,” siger Sara. ”Der er meget få problemer, som en enkelt faggruppe kan løse alene i vore dage. Det er nødvendigt at inddrage flere perspektiver for at finde en løsning.”

Der er meget få problemer, som en enkelt faggruppe kan løse alene i vore dage. Det er nødvendigt at inddrage flere perspektiver for at finde en løsning.
Sara Mehrabi

FLYTNINGEN TIL SKOTLAND

Den samarbejdsorienterede tilgang til arbejdet er blot én af grundene til, at Sara for nylig blev udnævnt til udviklingschef. Med base på kontoret i Glasgow skal hun styrke COWIs position på det britiske marked for hydrogeologi.

”Jeg er vild med at rejse og har indtil videre besøgt 52 lande. Jeg var heldig at have en række steder på kloden at vælge imellem, da jeg skulle finde en base, og jeg kan stadig rejse som led i mit arbejde. Det er en af de store fordele ved at arbejde i en global virksomhed som COWI,” siger Sara.

Jeg var heldig at have en række steder på kloden at vælge imellem, da jeg skulle finde en base, og jeg kan stadig rejse som led i mit arbejde.
Sara Mehrabi

Efter at have arbejdet på et stort metroprojekt i Doha, Qatar og på megaprojektet King Abdul Aziz Road and Infrastructure i Saudi-Arabien ser Sara frem til de projekter, hun skal i gang med i Storbritannien.

”At få mulighed for virkelig at gøre en forskel og hjælpe COWI med at komme ind på det britiske marked for hydrogeologi er noget helt enestående. Der er så mange spændende projekter, der ligger og venter, og det kribler i mig for at få dem over i COWIs portefølje.”

LUFT UNDER VINGERNE

Sara har altid lagt vægt på at finde balancen mellem en krævende hverdag og en sund mental tilstand. For ca. 2 år siden opdagede hun, at hun kunne lide at flyve, og nu benytter hun enhver lejlighed til at komme på vingerne. Hun efterlader hverdagens stress og jag på landjorden, trækker stikket til alle problemer og udfordringer og nyder i stedet de modsatrettede følelser af opstemthed og ro i sindet.

”At betjene et fly er en krævende opgave, fordi der er sikkerhedskrav og strenge regler, som skal overholdes, så man skal være 150 % fokuseret og hele tiden være opmærksom på audiovisuelle signaler i omgivelserne. I den situation bliver mit arbejde, min livssituation og valget af aftensmad mindre væsentlige. Det giver mig fred og ro i sindet. Der er så uforstyrret deroppe, og da jeg ellers lever et hektisk liv, har jeg brug for den fred.”

Er du nysgerrig på, hvordan livet ser ud som ung i COWI? Så læs mere her på Studentum.dk


Det giver mig fred og ro i sindet. Der er så uforstyrret deroppe, og da jeg ellers lever et hektisk liv, har jeg brug for den fred.
Sara Mehrabi

Kontakt

Sara Mehrabi
Technical Director
Tunnels, United Kingdom

Tel: +44 1412482410