Allerede inden han er fyldt 30 år, har Don Nguyen haft en enorm effekt på folks liv. Men der er mere i støbeskeen. Den unge, tredobbelt prisvindende broingeniør efterlader et positivt indtryk på sine omgivelser ved at forene sin passion for broer med volontørarbejde på fuld tid.

Med en far, som arbejdede på en chokoladefabrik, og en mor, der arbejdede som syerske, lå det ikke i kortene, at Don skulle være civilingeniør.

Han blev således den første i sin vietnamesiske familie, der fik en kandidatgrad. Men det var ikke det eneste, han kunne bidrage med, da han forlod universitetet og blev ansat i COWI i sin hjemby Seattle i staten Washington i USA.

Han udmærkede sig også ved at have fremragende personlige færdigheder og et ønske om at gøre en forskel i folks liv.

“Jeg har altid kunnet lide at hjælpe folk, jeg har altid gerne villet involvere mig”, siger han.

Resultater gør kolleger stolte

På kontoret i centrum af Seattle er det tydeligt, at Don er et sandt stjerneskud. Folk er utroligt stolte af deres unge kollegas bedrifter.

Alene i 2017 modtog han tre flotte anerkendelser: ”Top 10 New Faces of Civil Engineering Professionals”, ”Young Engineer of the Year” og ”Top Young Professionals in the Northwest”.

Ved at kombinere bred teknisk viden med overbevisende sociale kompetencer udfylder Don sin fritid med aktiviteter for at udbrede kendskabet til bygge- og anlægsbranchen.

Han understreger, at dette arbejde ikke er noget, som han føler sig forpligtet til at udføre. Han gør det, fordi det giver ham mulighed for at give noget tilbage til lokalsamfundet.

100 ispinde kan faktisk klare en vægt på 360 kg eller mere. 
Don Nguyen

Tungtbelæssede ispinde 

Forestil dig hundredvis af forventningsfulde gymnasieelever, tusindvis af ispinde og en hel masse hvid lim.

Dette er de vigtigste elementer i en meget populær heldagsbegivenhed i mange amerikanske delstater, hvor studerende konkurrerer om at bygge broer i modstandsdygtigt design.

Broerne testes af professionelle ingeniører, og der anvendes rigtigt udstyr til al måle styrken… og det forholder sig faktisk således, at 100 ispinde kan klare en vægt på 360 kg eller mere. 

Don er involveret og har været det i adskillige år. Det kræver meget planlægning, og som arrangør af begivenheden i det nordvestlige USA bruger han mange måneder på at forberede det hele.

Hans arbejde støttes af COWI, der har sponsoreret konkurrencen, som hylder ingeniørfaget.

”Det er sjovt at møde de studerende og snakke med dem om, hvordan det er at være broingeniør. Jeg håber, at jeg hjælper dem med at træffe en oplyst beslutning om valg af karriere”, forklarer Don.

Bæredygtighed sparer penge

Med en tørst og drive efter viden sætter Don pris på at være en del af signaturprojekter, hvor han kan lære fra de bedste.

På møder med erfarne medarbejdere lærer han meget af kreative processer med mange detaljer og drøftelser frem og tilbage om en specifik løsning eller projektering.

Med sin erfaring i teknisk komplekse broprojekter søger Don også nye muligheder og er blevet akkrediteret som ”Envision Sustainability Professional”.

Dette gør ham til en ud af kun en håndfuld personer i verden inden for dette område. Derudover er han akkrediteret som ”Greenroads Sustainable Transportation Professional”.

”Mange kunder er bekymret for, at en bæredygtig løsning vil koste mere, men i det lange løb er der besparelser at hente. Samtidig er det godt for lokalsamfundet og miljøet”, siger Don.

LØNSOMT FELTARBEJDE I PANAMA

Mere end 300 km fra Panama City ligger det lille samfund Seguidules, hvor bønderne dyrker ris og yucca samt opdrætter kvæg. Egnen er frodig, men seks måneder om året er beboerne afskåret fra hospitaler, skoler og markedet, når floden går over sine bredder.

COWI indgik samarbejde med NGO Bridges to Prosperity for at tackle dette eksempel på ekstrem isolation. Fire broingeniører fra COWI påtog sig opgaven med at bygge en fodgængerhængebro – og Don var en af dem.

”Det var en oplevelse for livet. Jeg arbejdede sammen med erfarne ingeniører, lærte af entreprenørerne og talte med de lokale”, siger Don.

"Det var en oplevelse for livet".

Don Nguyen.