sidsel: jeg elsker mit job. Så simpelt er det

Det gør mig stolt at udvikle mennesker

Sidsel Stabell Hoppe sætter en ære i at udvikle mennesker. Og håndtere komplekse geotekniske udfordringer. Især Københavns Metro står hendes hjerte nær. Her fortæller hun hvorfor.

Københavns Metro er et enormt projekteringsarbejde. Den forbinder byen og gør det nemt at komme omkring i hovedstaden. Derudover var den emnet for min kandidatafhandling.

Kort sagt, metro-projektet står mit hjerte meget nær.

Jeg færdiggjorde min afhandling for mere end 10 år siden. Da jeg var færdig, virkede det som det naturlige valg at bevæge mig ind på geoteknik, og efter jeg havde bestået eksamen, fik jeg mit første job i en geoteknisk virksomhed i Australien.

En dag modtog jeg en e-mail fra min vejleder på afhandlingen om Københavns Metro. Han foreslog, at vi drak en kop kaffe sammen, da jeg var tilbage i Danmark.

Solbrændt og med solbriller i håret mødte jeg ham på hans kontor hos COWI i Danmark nogle uger senere. Til min overraskelse var chefen for tunnelafdelingen også til stede. Og som prikken over i'et tilbød de mig jobbet.

Otte måneder senere startede jeg som geoteknisk ingeniør i COWIs tunnelafdeling. Og jeg var så heldig, at jeg kom tæt på et af mine yndlingsprojekter igen: Københavns Metro.

"Jeg kan simpelthen bare godt lide at have mennesker omkring mig."  

Gå under jorden med Sidsel Stabell Hoppe.

At tage føringen

Jeg elsker mit arbejde. Så enkelt er det. Spændende projekter, masser af udfordringer og min jobbeskrivelse har ændret sig i løbet af årene.

Jeg startede som geoteknisk ingeniør og rejste meget og arbejdede på projekter i Oman, Korea og mange andre lande.

Jeg fandt hurtigt ud af, at det at lede mennesker var noget, jeg gerne ville, og jeg fik muligheden for at arbejde som områdeleder for et lille team.

Denne mulighed, kombineret med en større projekterfaring og faglig udvikling, var med til at gøre mig til head of section, og jeg er nu leder for et team på 20 mennesker.

Jeg fandt ud af, at det at lede mennesker var noget, jeg gerne ville, og COWI gav mig muligheden for at arbejde som områdeleder for et lille team.
Sidsel Stabell Hoppe

Det giver mig energi at interagere med andre mennesker

Jeg kan simpelthen bare godt lide at have mennesker omkring mig. Nogle nyder at tage en hjemmearbejdsdag. Jeg vil meget hellere tage ind på kontoret til mine kolleger. Interaktion med andre mennesker giver mig energi og motivation i mit daglige arbejde.

Jeg sætter en ære i at udvikle mennesker. Som head of section er en af mine vigtigste opgaver at spotte talentfulde mennesker og lede dem i en retning, hvor de kan realisere deres potentiale.

En dedikeret ingeniør i mit team fortalte mig engang, at jeg besidder evnen til at sikre en god balance mellem arbejdsliv og privatliv blandt medarbejderne, fordi jeg hjælper dem med at prioritere.
Dette giver mine medarbejdere de værktøjer, de skal bruge for at styre deres projekter godt.

Jeg tilbyder mit team...

… masser af interessant og sjovt arbejde! Uanset om de arbejder på store projekter ude i verden eller noget tættere på hjemmet, sørger jeg altid for, at de tilskyndes til at tænke nyt og lære gennem faglig udvikling.

Mit team arbejder i øjeblikket på nogle af de største tunnelprojekter verden over, f.eks. den 19 km lange Femern Bælt-tunnel, der skal forbinde Danmark og Tyskland; Forlængelsen af Fornebu-metrolinjen i Oslo; og King Abdul Aziz Road i Mecca, Saudi.

I løbet af min tid hos COWI har jeg set tunnelafdelingen vokse fra 45 medarbejdere, der alle havde base i Danmark, til 450 medarbejdere med base på tre kontinenter. Jeg har fulgt udviklingen af denne utrolige vækst både med hensyn til nye medarbejdere og de opgaver, som vi fortsat vinder. Dette har været en kilde til enorm motivation for mig.”

Er du nysgerrig på, hvordan livet ser ud som ung i COWI? Så læs mere her på Studentum.dk

Kontakt

COWI employee Sidsel Stabell Hoppe

Sidsel Stabell Hoppe
Senior Vice President
Transportation, Denmark

Tel: +45 22778460