Morten Alsdrof

Morten Alsdrof

Senior Digital Transformation Director, COWI

Morten har et stort engagement i udvikling og implementering af digitale løsninger i store projekter og virksomheder. Digitalisering og bæredygtighed er afhængig af hinanden, og derfor er Morten meget aktiv i branchen for at udarbejde fælles løsninger, som kan støtte den grønne omstilling. Han er en erfaren debattør inden for emner som digitalisering og innovation i Danmark. Morten har gennem mange år været aktiv i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (digitale taskforce) og Molio (bestyrelsesmedlem) samt DI Digital (forretningsudvikling). Dermed er Morten opdateret og nysgerrig på, hvad der sker i branchen, samt hvilke muligheder der er relevante for fremtiden.

#Digital transformation 
#Digitalisering som ”enabler” til den grønne omstilling 
#Tech og Innovation

Se Linkedin-profil

artikler

DEBAT | COWI-DIREKTØR: AI ER EN POTENTIEL LØSNING PÅ ET AF SAMFUN­DETS ALLERSTØRSTE UDFORDRINGER

AI kan løse opgaver, men menneskelige kompetencer er fortsat uerstattelige. AI kan dog løse en af samfundets største udfordringer.

Læs artiklen >

LCACOLLECT UDVALGT SOM BØRSEN BÆREDYGTIG CASE

For andet år i træk har det nationale medie, Børsen Bæredygtig, sat fokus på de virksomheder, der med konkrete projekter skubber til den grønne omstilling. Med udgangspunkt i EU’s taksonomi for grønne investeringer offentliggjorde de den 2.maj, 2023 de 50 cases, der på bedste vis kan skaleres, er forretningskritiske og har en positiv effekt på omverdenen. LCAcollect er et af de udvalgte projekter. 

Læs artiklen >

HELE BRANCHEN SKAL MED, NÅR BYGGERIETS KLIMAAFTRYK SKAL DOKUMENTERES FRA DET NYE ÅR

Gennem en helt ny platform skal det blive lettere for alle i byggebranchen at dokumentere byggeriets klimaaftryk, når nye krav træder i kraft fra nytår. Med COWI og Arkitema i spidsen er et nyt dokumentationsværktøj blevet udviklet med henblik på at bidrage til LCA byg, som beregner den totale aftryk af CO₂ på bygningsniveau, samt at flytte dokumentationsprocessen fra manuel til digital automatisering. Med flere vigtige aktører om bord, heriblandt Green Building Council Danmark og Molio, er man snart klar til at byde alle i byggebranchen indenfor.

Læs artiklen >

man and woman have conversation near loptop
NY LCA PLATFORM MÅLER OG DOKUMENTERER PROJEKTERS MILJØPÅVIRKNING

En ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning på tværs af alle sektorer, fra bygninger til broer. Og det hele sker i realtid fra de meget tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation og overdragelse, drift og vedligeholdelse. 

Læs artiklen >

Cowi og Arkitema gør det nemmere at LCA-dokumentere

Parterne står bag en ny platform, der viser miljøpåvirkningen af designbeslutninger i den tidlige projekteringsfase og forenkler LCA-dataindsamling fra alle projektleverandører.

Læs artiklen >

Cowi: Fremtidens digitale byggeplads mangler fagkompetente håndværkere
Regeringens digitaliseringsstrategi er et solidt fundament for fremtidig grøn vækst i Danmark. Men der er behov for, at vi gentænker, hvordan vi opbygger kompetencerne til at håndtere fremtidens opgaver, skriver Morten Alsdorf.

Læs artiklen >