LIFE – NYT LÆRINGSCENTER FOR GRUNDSKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSER

Kultur- og uddannelsesbyggeri Løsninger

Life Læringscenter skal styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge. Centret kommer til at tilbyde et laboratoriemæssigt avanceret naturfagligt undervisningsmiljø, hvor eleverne kan arbejde sammen med deres lærere og understøttet af læringskonsulenterne.

Det nye læringscenter kommer til at indeholde laboratorier indrettet til undervisning af forskellige klassetrin og til udvikling af undervisningscases, et auditorium til 400 personer, kontorlokaler, møderum, spiseområde, udstillingsareal samt diverse support- og teknikrum. Autidtoriet udgør hjertet af bygningen, hvor de besøgende kan opleve forskellige teknologier; herunder projektioner på vægflader i et nærmest imaginært rum, der sætter fantasien og inspirationen fri.

Centret har arbejdstitlen LIFE, som både indrammer centerets faglige fokus – den levende natur og life science – og er et akronym for ambitionen: Learn, Inspire, Fascinate, Engage.

Naturvidenskab i arkitekturen

Læringscentret er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med GHB Landskab og COWI. Designet er skabt af akkumuleret viden fra alle projektets parter. Novo Nordisk Fondens engagerede forskere og undervisere har bidraget med viden om didaktik og naturvidenskab, mens specialister har tilpasset teknikken bag.

Arkitekturen er inspireret af STEM (Science/Techology/Engineering/Mathematics). Facadens udtryk kommer fra DNA-strenge, fibonacci-strukturer og andre matematiske mønstre. Ved indgangen åbner lyse træsøjler som et forhæng og er med til at integrere bygningen i det kuperede naturlandskab.

Centeret bliver nabo til virksomheden Novozymes nye Innovation Campus og Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Life Læringscenter skal bidrage til at nå FN's 17 Verdensmål

Teknologi og naturfag spiller en afgørende rolle, hvis vi vil være med til at nå Verdensmålene om en bæredygtig udvikling. Life Læringscenter skal ved at understøtte skolebørns muligheder for at dykke ned i naturfaglige problemstillinger og afprøve, udforske og diskutere teknologiudvikling bidrage til at nå målene.

PROJEKTOPLYSNINGER

PROJEKTOMFANG
Læringscenter, ca. 4.000 m2, til formidling af anvendt naturvidenskab til primært folkeskole- og gymnasieelever

KUNDE
Novo Nordisk Fonden

COWIS YDELSER
Totalrådgivning, projekteringsledelse, ingeniørrådgivning og IKT-ledelse.

ARKITEKTER
Vilhelm Lauritzen Arkitekter
GHB Landskabsarkitekter

PROJEKTPERIODE
2017 – 2021

Kontakt

Gitte Blaagaard
Senior Project Manager
Buildings, East, Denmark

Tel: +45 56404269

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN