Nyt bæredygtigt DGNB certificeret rådhus i Høje Taastrup

Foto: PLH Arkitekter

Kultur- og uddannelsesbyggeri Løsninger

Det nye rådhus er placeret som et centralt tårn midt i det grønne strøg i Høje Tåstrup C's nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by. Huset bliver således omdrejningspunkt for den nye grønne bydel.

Bygningen designes til en høj standard indenfor bæredygtighed: DGNB Guld, hvilket forudsætter en 360° tilgang til bæredygtighed gennem alle faser i byggeriet. Grundlaget er integreret design mellem arkitekt og ingeniør, brugerinddragelse, energieffektive løsninger, dokumenteret materialevalg og sundt indeklima. Energiforbruget minimeres ved at maksimere dagslys og reducere behovet for mekanisk ventilation gennem udnyttelse af naturlige termiske effekter, og en kobling mellem et automatisk styret kølesystem og moderne lavtemperaturfjernvarme. Samtidig flettes bygningens og parkens grønne rum sammen og bidrager til smukke, behagelige opholdssteder med øget biodiversitet

Det nye rådhus skal være et demokratiets hus, der både indeholder de politiske, borgerrettede og administrative funktioner og skal samtidig være et åbent, fleksibelt og tilgængeligt rådhus for borgerne. Efter arbejdstid skal rådhuset kunne stilles til rådighed for kommunens borgere og samarbejdspartnere til forskellige aktiviteter, der kan være med til at aktivere den nye bydel.

Rådhuset opføres i ni etager med de borgerrettede funktioner og byrådssal i de to nederste etager, på 2.-7. etage fleksibelt indrettede arbejdsområder og på 8. etage kantine og adgang til tagterrasse. På 9. etage er der en offentligt tilgængelig tagterrasse med udsigtslounge og taglandskab.

PLH Arkitekter, ALL og COWI skal virkeliggøre det nye, fremsynede rådhus, hvor arealeffektive kvadratmeter, nye samarbejdsformer og ny teknologi er centrale elementer.

PROJEKTOPLYSNINGER

Projektomfang
Ca. 8.600 m2

COWIs ydelser
Totalrådgiver og DGNB-auditor. Efter udbud på dispositionsforlag rådgivning for den vindende totalentreprenør til og med udførelse.

Bygherre
Høje Taastrup Kommune

Arkitekter
PLH Arkitekter
Atelier Lorentzen Langkilde (ALL)

Projektperiode
2020-2021

Kontakt

Peter Autzen
Project Manager
Buildings, East, Denmark

Tel: +45 4176 1750

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN