östermalms saluhall gennemgår udvikling og totalrenovering

Photo: Magnus Elgquist

Kommercielt byggeri Løsninger

Siden 1888 har de handlende i Östermalms Saluhall solgt mad og råvarer til byens indbyggere. Stockholmere og besøgende fra nær og fjern er blevet inspireret af både udvalget og selve torvehallen. Med sin lange levetid på 125 år var det nødvendigt at totalrenovere torvehallen, og bygherren Stockholm by valgte Construction Management som udførelsesform. Construction Management er et internationalt udtryk for at planlægge, organisere og styre projekter, som gennemføres på delt entreprise.

Torvehallen er en gammel, kulturhistorisk beskyttet bygning i højeste bevaringsværdiklasse, hvilket stiller store krav til renovering og bevaring af den oprindelige karakter. Östermalms Saluhall får sin oprindelige stjerneform tilbage i overensstemmelse med planløsningen fra 1888, og torvehallen genindvies i 2018. Bygningen bliver miljøcertificeret iht. BREEAM.

Projektet er en del af byens Vision 2030 om et Stockholm i verdensklasse og arbejdet med at forbedre hele pladsen omkring Östermalmshallen med de nærliggende gader og torve. Byen vil udvikle Östermalms Saluhall til et af verdens bedste handelssteder for mad og madoplevelser.

COWI opgave omfatter en komplet udførelsesorganisation for om- og tilbygning af Östermalms Saluhall samt kontrolansvar.
Opgaven omfatter også en provisorisk pavillon på torvet, som anvendes af de handlende under anlægsarbejdet.

INFO OM PROJEKTET

LOKATION:
Stockholm, Sverige

PROJEKTPERIODE:
2013-2017

KUNDE:
Stockholm stad, Fastighetskontoret

COWI YDELSER:

  • Construction Management
  • Kontrolansvarlig

Kontakt

Jonas Hellström

Jonas Hellström
Senior Vice President
Project Management, Sweden

Tel: +46 8 545 495 00

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN