Et af de største infrastruktur projekter i Afrika

Infrastruktur Løsninger

Mozambique er blevet genstand for en af de største infrastrukturprojekter i Afrika til en samlet værdi af 2,7 mia. USD. Den store investering skal finansiere Nacala Logistics Corridor (CLN) – et jernbanenet, der strækker sig 900 kilometer fra kulminerne i det vestlige Mozambique mod øst til havnebyen Nacala.

COWIs rolle er at sikre bæredygtigheden i projektet gennem biotisk overvågning af indvirkningen af Nacala Logistics Corridor. Det primære formål er at opnå indsigt i forholdene i området og de forskellige miljøkomponenter som mangrover, fauna i havet og på land samt havsedimenter. Der blev også anvendt Landsat-billeder til at identificere og kortlægge ændringer i mangrove- og havgræsmiljøerne.

Biotisk overvågning giver mulighed for bedre styring af projektet, rettidige korrigerende tiltag og minimal forstyrrelse af flora og fauna i omgivelserne. Overvågningsresultaterne blev delt i det internationale videnskabelige forum Western Indian Ocean Marine Science Association (WIOMSA).

Info om projektet

Lokation:

Nampula-provinsen

Kunde:

Corredor Logístico Integrado de Nacala (CLN)

Projektperiode:

Januar 2013-oktober 2017

COWI ydelser:
  • Biotisk overvågning
  • Indsamling, sammenligning og analyse af data fra biotisk overvågning
  • Etablering af databaser
  • Anbefalinger vedrørende reduktion af negativ miljøpåvirkning og maksimering af positive effekter som følge af forskellige byggeaktiviteter

Kontakt

Yara Almeida Barreto
Consultant
Consultants, Mozambique

Tel: +258 21358308

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN