skal udvikle selvkørende transportmodel

Planlægning Løsninger

Transportmodel for nye teknologiske trends er et projekt, som skal hjælpe Ruter med at forstå, hvordan by- og transportbilledet i fremtidens Oslo kan udvikles.

Projektet er en videreførelse af et litteraturstudie, hvor tre konsulentvirksomheder skulle se på denne problemstilling. COWI har udviklet en transportmodel, som skal hjælpe Ruter med at forstå, hvilken betydning nye transport- og mobilitetsformer vil have.

Modellen er baseret på traditionelle modelværktøjer, men er suppleret med et modul, der kan modellere trendbrud som følge af introduktionen af bl.a. selvkørende køretøjer.

Norge har været førende inden for elektrificering af køretøjsparken. Hvis det samme gør sig gældende for andre mobilitetstrends, vil modellen blive et vigtigt værktøj for at forstå, hvordan bl.a. selvkørende biler og bildeling vil påvirke bybilledet, trafikken og vores bilpark.

Et af målene er, at den opnåede viden fra modellen vil kunne hjælpe Ruter med at udvikle gode rammer for indførelsen af selvkørende enheder i morgendagens transportsystemer.


PROJEKTOPLYSNINGER

PLACERING:
Oslo, Norge

PERIODE:
2017 - 2018

KUNDE:
Ruter AS

COWI YDELSER:

  • Trafikmodeller
  • Trafiksimuleringer

Kontakt

Geir Vasseljen Mørkrid

Geir Vasseljen Mørkrid
Head of Section
Roads and Transport Planning, Norway

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN