Stengårdsvej – fra ghetto til en by i balance

Foto: JAJA Architects

Planlægning Løsninger

Stengårdsvej i Esbjerg har gennem en årrække været på regeringens ghettoliste. I et samarbejde mellem Realdania, Esbjerg Kommune og Boligforeningen Ungdomsbo har Team COWI udarbejdet en helhedsorienteret, strategisk udviklingsplan, hvis formål er at udvikle Stengårdsvej fra et socialt udsat til et socialt bæredygtigt område. Projektet indgår i Realdanias kampagne "Byer i Balance".

Den strategiske udviklingsplan anvender et 360-graders hovedgreb. Udviklingsplanen indeholder et fysisk og et strategisk lag samt en afdækning af investeringsperspektivet i området, som er sammenfattet i en tids- og etapeplan med et 30-årigt sigte. Målet er at udvikle Stengårdsvej til en levende og attraktiv bydel for beboere og investorer gennem en række strategiske og fysiske indsatser.

Team COWI har ligeledes udarbejdet en lovpligtig udviklingsplan for Stengårdsvej.

Centralt for udviklingen af Stengårdsvejsområdet til en integreret bydel i Esbjerg er, at der etableres blandede boligformer samt funktioner i området, som har en bred attraktionsværdi og dermed vil være af interesse for investorer samt byens øvrige borgere. Der skal være noget at komme efter.

Team COWI er rådgiver på opgaven med COWI som hovedrådgiver og Byrumklang samt JAJA Architects som underrådgivere.

PROJEKTOPLYSNINGER

PLACERING:
Esbjerg, Danmark

PERIODE:
2018-2019

KUNDER:

  • Realdania
  • Esbjerg Kommune
  • Boligselskabet Ungdomsbo.

COWIS YDELSER:

  • Procesdesign
  • Projektledelse
  • Strategisk og markedsdrevet byudvikling
  • Investorafklaring og dialog.

Kontakt

Helle Baker
Project Manager
Urban Planning and Transport, Denmark

Tel: +45 6115 6155

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN