Analyse af luftvideodata kan forbedre trafiksikkerheden

Ny software – Data From Sky – baseret på droneoptagelser kan forbedre dimensionering, sikkerhed og trafikstrøm.

21.06.2016

Data From Sky er en specialløsning til automatisk analyse af trafikaktiviteten i luftvideooptagelser. Den er udviklet af det tjekkiske firma RCE Systems, med COWI som en central samarbejdspartner.

"Denne software giver nye muligheder, fordi den helt automatisk beregner en lang række trafikparametre, f.eks. hastighed, tæthed og trafiktælling ved sluser," siger Jonas Hammershøj Olesen, project director i COWI. 

500 timers opmåling

Softwaren blev opdaget på et tidligt tidspunkt, hvor RCE Systems ikke var sikker på, hvordan man kunne udnytte dens fulde potentiale.

"Da vi arbejder med trafikundersøgelser, mente vi, at vi ville passe godt sammen, og det har holdt stik," siger Jonas Hammershøj Olesen.

Indtil videre har softwaren udført 500 timers opmåling.

"Kvaliteten er meget høj. Sammen med de data, vi allerede har, vil vi snart kunne komme med mere overordnede forudsigelser om trafikadfærd. Den knowhow vil være et nyttigt input til detailprojekteringen på fremtidige projekter," tilføjer Jonas Hammershøj Olesen.

PROJEKTOPLYSNINGER

Morgentravlhed på Christmas Møllers Plads i København. De data, der udtrækkes her, danner grundlag for nye og bedre trafikløsninger i storbyerne. Se droneoptagelser fra COWI på Vimeo.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018