COWI assisterer Aarsleff i udviklingen af lufthavnens Terminal 3

16.11.2021

Københavns Lufthavns passagerer får en bedre baggageudlevering og paskontrol med omdannelsen af den travle Terminal 3. Udviklingen af terminalen skal foregå, mens fly, personale og passagerer bruger lufthavnen som sædvanligt. COWI er totalrådgiver på opgaven og varetager desuden projekteringsledelsen.

Københavns Lufthavn er nu klar til at tage det næste spadestik i udviklingen af terminalområdet, med markant mere plads i bagageudleveringen og paskontrol. Når lufthavnens Terminal 3 står færdigudviklet i 2028, får passagererne bedre forhold og styrket deres 'liveability', altså en på samme tid effektiv, uhøjtidelig og generelt behagelig bygning at opholde og bevæge sig rundt i. Implementeringen af den nye Terminal 3 er særlig kompleks, fordi lufthavnen skal opretholde normal drift undervejs. COWI har deltaget i projektudviklingen, primært sammen med CPH, Aarsleff og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Vi glæder os naturligvis meget over, at vi har bidraget til projektet som vi nu skal udføre for Københavns Lufthavn. Det har været en succesfuld og effektiv "co-creation"-proces, hvor vi i tæt samarbejde har udviklet og udformet den komplekse udvidelse. Vi har gode erfaringer fra tidligere projekter i lufthavnen, og vi glæder os til at komme i gang med et nyt spændende projekt, som tilmed skal foregå mens fly, medarbejdere og passagerer bruger lufthavnen, som de plejer.
Jesper Kristian Jacobsen administrerende direktør i Aarsleff

Co-creation til foranderlig virkelighed

Siden marts 2019 har CPH, Aarsleff, COWI og Vilhelm Lauritzen Arkitekter arbejdet tæt sammen på projektet med udviklingen af Terminal 3.

Co-creation-processen har løbende inddraget de mange brugere – medarbejdere, flyselskaber, groundhandlere og alle andre med daglig drift i området – med henblik på at afstemme projektets behov og opfyldelse af succeskriterier.

Med den nu underskrevne totalentreprise til en værdi af 2,1 mia. kr., går projektet ind i en ny fase.

Vi er meget glade for, at COWI har bidraget med tværfaglige kompetencer for at finde kreative løsninger i en evigt foranderlig verden. Netop omstillingsparathed, respekt og håndtering af hinandens modstridende interesser har været vigtige elementer i det succesfulde samarbejde. Det er en stor milepæl, at dette komplekse udviklingsprojekt nu er nået frem til næste fase, hvor bygningen skal designes færdigt og bygges i de kommende år.
Flemming Billeskov Nissen Projektdirektør i COWI

Kontakt

Flemming Billeskov Nissen
Senior Project Director
Railways, Metros, Roads & Airports, Denmark

Tel: +45 56402706