COWI finder ny divisionsdirektør i egne rækker

02.06.2022

David Cuquerella Albert tiltræder 1. juni stillingen som divisionsdirektør for Global Advisory, COWIs division for rådgivning af internationale institutioner. David Cuquerella Albert er hentet 'in-house' og kommer således fra en anden del af COWI, hvor han senest har stået i spidsen for én af COWIs byggeri-afdelinger under COWI Danmark.

Global Advisory yder teknisk og analytisk rådgivning til internationale organisationer, donorer og finansielle institutioner i forbindelse med deres udviklingsprojekter. Divisionen arbejder på tværs af en række sektorer og tilbyder både ydelser inden for vandhåndtering, bæredygtig byudvikling samt klima- og energi-projekter. Divisionen består af omkring 100 specialister.

David Cuquerella Albert kom til COWI i 2015 og har med sig ind i den nye stilling en årelang erfaring som leder i ingeniør-rådgiverbranchen – både fra sin tid hos COWI og andre rådgivende ingeniørfirmaer i Danmark og UK, men også fra Spanien, hvor han oprindeligt kommer fra.

Foruden sin lederbaggrund kommer David også med betydelig erfaring fra internationalt finansierede projekter i udviklingslande, som er den type projekter, Global Advisory-divisionen typisk varetager.
Den tidligere divisionsdirektør i Global Advisory, Lars Green Lauridsen, fortsætter i en ny rolle i samme division som senior project director.

»Global Advisory har været på en fantastisk rejse, og har under Lars Green Lauridsens lederskab udviklet sig til en velkonsolideret, lønsom forretningsenhed med en voksende ordrebog,« udtaler landechef i COWI Danmark, Henrik Winther.

David Cuquerella Albert indtræder samtidig i ledelsen for COWI Danmark. Henrik Winther udtaler:

»Jeg er glad for, at David har takket ja til rollen som divisionsdirektør. David besidder en lang række kvalifikationer til at drive Global Advisorys fremtidige udvikling og realisere det enorme vækstpotentiale, som COWI ser ind i på området. Jeg ser også meget frem til at byde David velkommen til ledelsen for COWI Danmark.«

Om David Cuquerella Albert

  • Kom til COWI i 2015 som led i en fusion med Bascon, hvor han var afdelingsleder.
  • Har siddet i sin tidligere stilling som VP i Buildings Central under COWI Danmark siden januar 2017.
  • Flyttede til Danmark i 2010 og blev ansat i Grontmij i 2012, hvor han havde ansvar for at lede en projekt- og byggeriafdeling med blandt andet projekter for internationale finansinstitutioner (IFI), donor-organisationer og EU-Kommissionen.
  • Arbejdede inden flytningen til Danmark som administrerende direktør hos QLT Group i syv år og hos Mace i fire år i diverse roller.

Kontakt

Martin Bernth
Press advisor
Communication, Denmark

Tel: +45 4176 1324