COWIs CEO Lars-Peter Søbye og CEO hos Arkitema Architects Peter Hartmann Berg ved underskriftceremonien i går. Foto: Jonas Christian Dackås Steene. 

COWI INDGÅR AFTALE OM AT KØBE ARKITEMA ARCHITECTS OG FLYTTER OP I TOPPEN AF DEN NORDISKE SUPERLIGA

29.11.2018
COWI har indgået en aftale om at købe Danmarks største arkitektvirksomhed for et trecifret millionbeløb. Målet er at levere endnu bedre, smukkere og mere sammenhængende løsninger inden for byudvikling, liveability, klima og bæredygtighed.

"1 plus 1 giver 3 i denne handel," siger CEO for COWI Lars-Peter Søbye: "Vi har allerede hver især ledende positioner i markedet, men sammen kan vi spille hinanden endnu bedre og levere innovative, integrerede løsninger af høj kvalitet til vores kunder. Desuden åbner købet for nye udviklingsmuligheder for vores medarbejdere."

COWI har p.t. ca. 6.700 medarbejdere, mens Arkitema 1. januar 2019 vil bringe omkring 550 nye medarbejdere ind i virksomheden som en selvstændig forretningsenhed. 

Arkitema Architects arbejder med bolig, urban design, kontor, sundheds- og uddannelsesbyggeri, og er blandt andet kendt for Sluseholmen, et stort byudviklingsprojekt i Københavns Havn.

Stærk ejer – stor selvstændighed

CEO hos Arkitema Architects Peter Hartmann Berg glæder sig over aftalen: "Med COWI får vi en stærk ejer, der kan åbne nye markeder og være med til at udvikle vores virksomhed. Samtidig bevarer vi vores stærke brand og virksomhedskultur. Vi glæder os til at præsentere alle de nye muligheder for vores kunder og medarbejdere."

CEO hos COWI Lars-Peter Søbye begrunder især opkøbet med kundernes krav om sammenhængende løsninger samt de globale megatrends, der giver nye udfordringer og muligheder: 

"De globale megatrends, især behovet for bæredygtighed, stiller stadig højere krav til de løsninger, vi skal levere. Købet gør, at vi i endnu højere grad kan levere hele paletten af både teknik og design i én sammenhængende leverance med et højt kvalitetsniveau."

Hos Arkitema har man kunnet konstatere, at der har været en konsolidering i branchen i de senere år, og at der er blevet længere mellem de uafhængige, selvstændige rådgivere som partnere på store projekter. Desuden ser man attraktive muligheder i at blive en del af en koncern med stærk skandinavisk base og global rækkevidde:

"Aftalen sikrer, at vi altid har en stærk ingeniørpartner, uanset hvor vi opererer. Sammen kan vi vinde markedsandele både lokalt og globalt, drevet af urbanisering, digitalisering og klimaforandringer," siger CEO Peter Hartmann Berg.

Arkitema kan på deres side, med deres stærke tilstedeværelse i f.eks. Sverige, være med til at styrke COWI's gennemslagskraft i en række lokale markeder.

Enkelhed for kunden

Især private bygherrer, men også flere offentlige kunder inden for f.eks. byggeri og infrastruktur efterspørger konsulenthuse, der kan påtage sig ansvaret for hele projektet og ikke kun dele af det: 

"Vi har allerede meget dygtige arkitekter ansat til at levere rådgivning men med købet af Arkitema får vi tilført spidskompetencer og en slagkraft, som gør, at vi bedre kan levere de integrerede løsninger, som kunderne efterspørger - og de kan få det hele hos os," siger CEO i COWI Lars-Peter Søbye. 

"COWI og Arkitema Architects er et godt match, fordi begge virksomheder er blandt markedslederne, vi sætter faglighed og kvalitet højt, vi har en skandinavisk kultur og værdier, som matcher. Desuden kender vi hinanden fra en række projekter og har mange års erfaring i branchen," siger CEO Peter Hartmann Berg.

COWI har været på markedet i næsten 90 år, mens Arkitema fylder 50 til næste år.

Aftalen om købet af Arkitema er sendt til godkendelse hos konkurrencemyndighederne, som forventes at komme med et svar inden for et par måneder. Den omfatter en fortrolighedsklausul om prisen.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018