COWI lancerer globalt pilotprogram for startups med bæredygtige løsninger

04.11.2022

Verden står over for store udfordringer, som mange nystartede virksomheder har idéer til at løse. COWI og den globale startup-accelerator og venture fond Plug and Play lancerer nu et pilotprogram, hvor startups i samarbejde med COWIs fagspecialister og forretningsudviklere udforsker bæredygtige og innovative løsninger.

Lagring af grøn energi i enorm skala. Håndtering af spildevand ved hjælp af kunstig intelligens. Intuitive digitale overblik over miljøpåvirkningen fra byggematerialer. 

Sådan lyder et lille pluk af de innovative ydelser og produkter, der er på hylderne hos de startups, som COWI har udvalgt til at gennemgå et pilotforløb i rådgivningsvirksomhedens nystartede pilotprogram, COWI Co-Creator.

»I COWI er vi meget bevidste om, at vi ikke kan finde svarene på verdens store udfordringer alene. Vi tror på, at nye bæredygtige løsninger bedst skabes i samarbejde – med kunder, samarbejdspartnere og måske særligt unge, innovative virksomheder. Med Co-Creator-programmet kan vores erfarne rådgivere både hjælpe små virksomheder med at modne deres idéer og den anden vej få værdifulde input til nye måder at tænke og arbejde på. Og forhåbentligt får COWI på sigt en ny forretningspartner, der kan skabe endnu mere værdi for vores kunder,« siger Charlotte Søgaard, innovation director i COWI.

Tanken med Co-Creator-programmet er at sætte fart på kommercialiseringen af løsninger på nogle af fremtidens allerstørste udfordringer såsom omstillingen til grøn energi og truslen mod verdenssamfundet, der skyldes klimaforandringerne. 

80 startups blev til otte

Co-Creator-initiativet flugter dermed 100 procent med COWI-koncernens nye strategi, FUTURE-NOW, som målretter al virksomhedens aktivitet imod at drive en mere bæredygtig verden frem.

Sammen med Plug and Play har COWI identificeret en række startups verden over, der arbejder med de mest interessante løsninger, og inviteret dem med i programmet. Screeningen fandt 80 lovende startups, og efter et udskilningsløb er feltet nu blevet indskrænket til de otte allerbedste.

Disse otte startups gennemgår over en ti uger lang periode fra september til november et intensivt pilotforløb i tæt samarbejde med relevante fageksperter og forretningsudviklere fra COWI. Her er opgaven at modne og afprøve en løsning på et specifikt problem med input fra en eller flere relevante kunder, som pilotholdet selv identificerer. 

Årets udgave af Co-Creator-programmet kulminerer den 28. november, hvor de otte piloter skal præsentere deres konklusioner for et håndplukket publikum bestående af relevante kunder og partnere, samt ikke mindst repræsentanter fra private og offentlige fonde med interesse i at sponsorere omdannelsen af en idé til virkelighed.

Samarbejde giver værdi begge veje

COWI har gode erfaringer for, at tidlige samarbejder med startups kaster mere langvarige partnerskaber af sig. Det er eksempelvis tilfældet med virksomheden Woodsense, som COWI arbejdede sammen med i et tidligere accelerator-forløb, Urbantech.

Woodsense tilbyder intelligente sensorer til måling af fugt i træ anvendt i konstruktioner.

»Bekymringer om fugt i skjulte trækonstruktioner har hidtil været en stor barriere for at bringe materialet i spil i større byggerier. Takket være vores partnerskab med Woodsense kan vi nu tilbyde deres teknologi, når vi laver tilbud, og dermed skubbe projekterne i en mere bæredygtig retning,« siger Charlotte Søgaard.

Men det er ikke kun kunderne, der har gavn af samarbejdet med startups. Generelt er de nye opstartsvirksomheder digitale og bæredygtige i deres udgangspunkt, og det tætte samarbejde med opstartsmiljøer har derfor været med til at drive ingeniørvirksomhedens egen digitalisering og grønne agenda.

»Samarbejdet med startups har uden tvivl sat skub i COWIs digitale udvikling og bidraget til at forandre vores forretningsmæssige mindset i en mere agil retning. Når du kombinerer agiliteten, kreativiteten og risikovilligheden i startups med ledelsesstrukturen og kundebasen i større virksomheder, skaber du et ideelt miljø for radikal innovation,« siger Charlotte Søgaard.

Med præsentationen d. 28. november afsluttes årets Co-Creator-program formelt, men COWI er allerede nu indstillet på at køre endnu et program igen næste år. 

Læs mere om de otte udvalgte startups på deres hjemmesider:

Kontakt

Charlotte Søgaard
Senior Business Development Director
Business Development, Denmark

Tel: +45 56401653