COWI leverer historisk vækst

28.02.2023

Investeringer i bæredygtige løsninger inden for energi, infrastruktur og byggeri accelererede i 2022, hvilket også afspejlede sig i COWIs organiske vækst, der var rekordhøj på 10,9 procent. 

Trods en tragisk krig i Ukraine, energikrise i Europa og høj inflation så fortsatte det offentlige og private med at investere i fremtidens grønne løsninger i 2022. COWI blev valgt til at bistå med mange af disse projekter – ikke kun på grund af vores medarbejderes ekspertise, men også fordi vi i starten af 2022 lancerede en ny strategi, FUTURE-NOW, der fokuserer på at forme en fremtidssikret verden sammen med vores kunder. 

Omsætningen steg med 12 procent til 7,3 milliarder kroner mod 6,6 milliarder kroner i 2021. Profitabiliteten, EBIT-marginen, steg med 0,9 procent fra 3,3 procent i 2021 til 4,2 procent i 2022. Endelig blev pengestrømmen i 2022 forbedret med 153 millioner kroner til 382 millioner kroner. 

Jens Højgaard Christoffersen, adm. direktør, udtaler: "Bæredygtighed er blevet en konkurrenceparameter for alle. Vores overbevisning om at fremme bæredygtige løsninger matcher således godt med vores kunders ambitioner og udfordringer. Det glæder mig derfor, at vi i et turbulent marked har styrket vores kunderelationer og sammen skabt merværdi for kunder og samfund, fremtidige generationer og os selv."    

Medarbejderantal voksede med ti procent i 2022

De stærke resultater afspejler en stor vækst i antal medarbejdere. I 2022 voksede arbejdsstyrken med 691 fuldtidsansatte svarende til ti procent, og i dag beskæftiger COWI 7.501 medarbejdere. 

"Vores fokus på at forme en grønnere fremtid har været en magnet i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere. Det er ganske opløftende, når man tager i betragtning, at alle higer efter de samme kvalificerede mennesker. Det styrker vores konkurrenceevne og gør det muligt at sætte turbo på vores vækstambitioner," tilføjer Jens Højgaard Christoffersen. 

Væksten er sket inden for alle forretningsenheder, dog særligt inden for COWIs vind- og vedvarende energiforretning, der oplevede en vækst på over 25 procent sidste år. Væksten kommer især fra vores forretning i Danmark, Norge, Nordamerika og Storbritannien. 

Vækst fortsætter i 2023

"Det er blevet markant vanskeligere at forudsige markedsudviklingen. Og med en lurende recession og en ny geopolitisk situation er det nok meget fornuftigt at udvise økonomisk mådehold inden for visse områder. Men klimaforandringerne kan vi ikke sætte på pause, og jeg oplever, at det offentlige og private vil fortsætte det høje investeringsniveau i den grønne omstilling i det kommende år. Set i det lys forventer vi at fortsætte vores vækst, om end på et lidt lavere niveau end i 2022," slutter Jens Højgaard Christoffersen. 

Se årsrapport for 2022

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018