COWI øger digital styrkeposition med opkøb

17.11.2022

COWI udvider koncernen med opkøb af FLUX Automated Design, et dansk ingeniørfirma med 18 ansatte i Rødovre ved København. Virksomheden leverer konsulentydelser inden for byggebranchen og udvikler softwareløsninger til automatisering af den tidlige fase af projekteringsprocessen.

Den danske rådgivende ingeniørvirksomhed COWI og dets arkitektdivision, Arkitema, kan nu tilbyde endnu mere digitaliseret og automatiseret rådgivning til kunder med store byggeri- og industriprojekter. Fra og med i går er det danske ingeniørfirma FLUX Automated Design nemlig en del af COWI-koncernen.

”Vi er glade for at byde FLUX Automated Design velkommen til COWI-familien. Med opkøbet får vi tilført nye værdifulde digitale kompetencer og værktøjer. FLUX Automated Design bidrager med specialistviden inden for bl.a. softwareløsninger til automatisering af projekteringsprocesser, især i de tidlige faser, og kan endvidere bl.a. hjælpe os med at imødekomme efterspørgslen på dokumentation af projekters miljøpåvirkning tidligt i faserne,” siger Divisionsdirektør for Byggeri og Industri i COWI, Frans Dupont.

FLUX Automated Design vil i første omgang operere som selvstændig enhed under eget brand, men i tæt samarbejde med de nye kolleger i COWI og Arkitema. COWI og Arkitema har allerede et effektivt projekterings-setup, men skærper med opkøbet nu også kompetencerne på digitalisering af projekteringsfasen yderligere.  

Byggebranchen står over for en række skærpede krav, blandt andet til dokumentation af projekternes CO₂-aftryk. Disse krav oplever COWI medfører en stigning i efterspørgslen på endnu tidligere at kunne lave designløsninger, også inden for ingeniørfagene, hvilket netop kræver automatiseringsværktøjer.

”Med FLUX Automated Design får vi adgang til kompetencer og softwareløsninger, som betyder, at vi kan arbejde mere effektivt i den tidlige projektfase. De kommer bl.a. med værktøjer, som giver mulighed for hurtigt at starte et BIM-projekt og automatisk skitsere, hvordan de tekniske installationer vil se ud i praksis i projektet. Og det giver et styrket udgangspunkt for at gennemføre næste projektfase,” siger Niels Treldal, Senior Director for Digital Transformation og Innovation i COWI.

Samtidig giver opkøbet også FLUX Automated Design bedre muligheder for at vækste forretningen og udvikle flere produkter.

”Vi får et stærkt udgangspunkt for at realisere vores vision om at være pioner i byggeindustrien og en væsentlig IT-leverandør til byggebranchen. Vi ser en fremtid, hvor branchen i vidt omfang skal indarbejde digitalisering og automatisering, fordi det giver værdi for alle aktører, uagtet om det er bygherrer, entreprenører eller rådgivere. Ved at forene kræfter og kompetencer kan vi nu sætte vores viden og services i spil i forhold til COWI/Arkitemas projektportefølje og kundebase og parallelt samskabe nye innovative ydelser og services,” siger Managing Director i FLUX Automated Design, Jan Holsøe.

FLUX Automated Design er specialiseret i tekniske installationer i bygninger, men fokus fra starten i COWI vil være at udvide inden for konstruktioner også.

Kontakt

Frans Dupont
Senior Vice President
Buildings and Industry, Denmark

Tel: +45 20 30 60 73

Kontakt

Jan Holsøe
Managing Director
FLUX AD A/S, Denmark

Tel: +45 27 77 66 42