COWI sælger sin kortlægningsforretning til Hexagon

29.01.2020

COWI har indgået en aftale om at sælge sine aktiviteter inden for kortlægning fra luften til Hexagon gruppen, som er førende på verdensplan inden for sensor-, software- og selvstyrende løsninger. Opkøbet forventes at være afsluttet i andet kvartal 2020, hvor ca. 400 medarbejdere og aktiver under COWIs kortlægningsforretning bliver overført til Hexagon gruppen. De norske kortlægningsaktiviteter overføres separat på et senere tidspunkt som følge af godkendelse fra de norske myndigheder.

”Vi er yderst stolte af, hvordan COWIs kortlægningsforretning har udviklet sig til en moderne, digital kortlægningsforretning, der er beundret og efterspurgt af kunder, fordi vi leverer produkter af høj kvalitet. I dag er vi blandt de førende på det europæiske marked for luftfoto og digitalisering af geodata,” fortæller COWIs administrerende direktør Lars-Peter Søbye.

Han fortsætter: "Men vores kortlægningsforretning passer ikke ind i COWIs fokusområde, hvilket er at vækste vores kerneforretning inden for ingeniørteknisk rådgivning. Derfor har vi bestræbt os på at finde en ny ejer, der kan føre vores kortlægningsforretning skridtet videre. Vi er sikre på, at Hexagon er det rette match.”

Siden 2015 har COWI og Hexagon arbejdet tæt sammen på HxGN Content Program, som indsamler luftfoto med høj opløsning af hele Europa og USA. COWI er en samarbejdspartner på projektet og leverer data for Europa.

Klik her for at læse Hexagons pressemeddelelse.

 

Kontakt

Charlotte Holm
Group Media Relations Manager
Group Communication, Denmark

Tel: +45 56401989, Mobile: +45 41761989