Foto: Ruter

COWI skal designe et af Skandinaviens største metroprojekter

Et joint venture mellem COWI A/S og Multiconsult ASA har vundet kontrakten om design af Fornebubanen i Norge, som er en 8,5 kilometer lang udvidelse af Oslos metro, og som skal forbinde halvøen Fornebu med Oslo.

14.09.2017

Metroudvidelsen er Oslos største transportprojekt i over 20 år.
CEO i COWI Lars-Peter Søbye fortæller: "Vi er stolte over at skulle designe dette spændende og meget vigtige projekt. Vi skal ikke alene rådgive inden for klassisk tunnelbygning, men også om forhold i forbindelse med vand og miljø. Det understreger, at vi kan levere mange forskellige ydelser til store og komplekse infrastrukturprojekter."

Den nye metrolinje kommer til at køre under jorden fra Oslos transportknudepunkt Majorstuen vestpå til Fornebu – en halvø, hvor Oslos internationale lufthavn lå før i tiden, og som siden er lavet om til en bydel med en blanding af boliger og erhverv.

Ifølge den norske regerings seneste nationale transportplan skal bygningen af den nye linje påbegyndes i 2021, og den skal stå færdig i 2025.

Fuld vifte af ydelser

COWI har betydelig erfaring med design af metroprojekter i København, Doha og Athen. Da COWI selv har alle de forskellige ingeniørkompetencer, kan vi levere den fulde vifte af ydelser til Fornebubanen.

Projektet omfatter seks nye stationer, metrotunnelen og projektering af det underjordiske vedligeholdelsescenter i Fornebu.

Knud Erik Christensen, senior market director i COWI, fortæller: "Det er et afgørende projekt for COWI, fordi det understreger vores position som en internationalt førende rådgiver på metroprojekter. Vi har både erfaringen og de dygtigste ingeniører, og det bliver anerkendt på markedet. Projektet er stort og udfordrende, men det vil betyde en enorm forskel for mobiliteten i Oslo, og det vil bidrage væsentligt til urbaniseringen."

Dobbelt så stor i 2020

COWI er verdens tredjestørste rådgiver inden for tunnelprojektering og blandt verdens førende rådgivere på metroprojekter. Sammen repræsenterer COWI og Multiconsult det største metro-, geofaglige-, og konstruktionstekniske ingeniørmiljø i Skandinavien.

COWI, som har hovedkontor i København, har et mål om at fordoble sine internationale aktiviteter frem mod 2020. COWI kom for nylig ind på det britiske marked i kraft af overtagelsen af Donaldson Associates, som er tunnelspecialister, og Flint & Neill, som er brospecialister.

COWI North America består af de tidligere rådgivende ingeniørvirksomheder Buckland & Taylor, Jenny Engineering Corporation, Ben C. Gerwick og Ocean and Coastal Consultants.

Om COWI

COWI er en førende rådgivningsvirksomhed, der skaber værdi for kunder, borgere og samfund gennem vores 360°-tilgang. Med eksperter i verdensklasse inden for ingeniørkunst, miljø og samfundsøkonomi angriber vi udfordringerne fra mange forskellige vinkler, så vi skaber mere sammenhængende løsninger for vores kunder. Med omkring 6500 medarbejdere, kontorer over hele verden og over 85 års erfaring i rådgivningsbranchen er COWI førende inden for sit område.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018