Photo: Jonas Hellsén

COWI styrker sin position i Stockholm 

04.04.2018

COWI har taget endnu et skridt for at styrke sin position i Stockholm og inden for installations- og energisegmentet ved at opkøbe VVS-konsulentvirksomheden PB Teknik AB. COWI har gennem de seneste år næsten fordoblet sine virksomhed i Stockholm.

“Opkøbet er i tråd med COWIs ambition om at skabe en robust platform i Stockholm, som kan danne grundlag for vores installationsekspertise,” siger Pär Hammarberg, regional vice president i COWI Sverige.

“Vores mål er at udvide og fremme vores byggeri- og ejendomsekspertise, herunder vores tilbud til markedet, og vi er meget glade for at have fået adgang til PB Tekniks erfaring og knowhow,” siger Håkan Adelwald, senior vice president buildings hos COWI Sverige.

Tilsammen danner COWI og PB Teknik et solidt udgangspunkt for fortsat udvikling inden for byggeri- og ejendomsområdet for komplekse projekter PB Teknik tilfører især kompetencer og erfaring inden for trykluft og gassystemer, medicinske gasser, sprinklere, køling og vandrensning, og det styrker COWIs position inden for medicin, sundhedsbyggeri, laboratorier og renrum samt køle- og badeanlæg i Sverige.

“Ved at gå sammen med en virksomhed som COWI er jeg overbevist om, at vores firma fortsat vil kunne udvikle sig i et miljø, der lever op til både omverdenens og vores medarbejderes forventninger,” siger Patrik Bergström, administrerende direktør og medejer af PB Teknik AB.

COWI har gennem de seneste år næsten fordoblet sin virksomhed i Stockholm-området. Sidste år blev Projektbyrån, en konsulentvirksomhed inden for projektledelse, opkøbt som en del af disse bestræbelser.
PB Tekniks aktiviteter integreres i COWI, og de 25 medarbejdere får plads på COWIs nyrenoverede kontor i Stockholm-bydelen Solna.

Opkøbet trådte i kraft den 3. april 2018.

FAKTA OM PB TEKNIK

PB Teknik AB blev etableret i 1996 af nuværende adm. direktør Patrik Bergström. PB Teknik er en servicevirksomhed med fokus på VVS-rådgivning og tilbyder en bred vifte af ydelser, bl.a. projektering, måling, kontroller, beregninger og undersøgelser. Virksomheden har 25 medarbejdere og ligger i Solna, Stockholm.


Kontakt

Håkan Adelwald
Senior Vice President
Division Buildings Management, Sweden

Tel: +46 0768348410