COWI udnævner brancheprofil som første ’Sustainability Director’ i Danmark

24.02.2023

Nyoprettet direktørstilling skal strømline COWIs bæredygtighedsindsats på tværs af den danske forretning og accelerere koncernens omstilling til en forretning, der udelukkende hviler på bæredygtige projekter.

En af byggebranchens skarpeste bæredygtighedsprofiler træder nu ind i rollen som COWIs første ’Sustainability Director’ i Danmark. Gitte Gylling Hammershøj Olesen tiltræder pr. 1/3 som direktør med ansvar for bæredygtighedsindsatsen på tværs af alle danske forretningsområder.

I 2022 lancerede COWI en ambitiøs strategi, der indebar et øjeblikkeligt stop for deltagelse i nye fossile projekter samt en målsætning om inden for få år udelukkende at beskæftige sig med opgaver, der driver verden i en mere bæredygtig retning.

For at accelerere denne omstilling af organisationen i Danmark skal Gitte Gylling Hammershøj Olesen lede arbejdet med at ensrette tilgangen til bæredygtighed, hvad enten COWI løser opgaver for industrien eller rådgiver om store infrastrukturprojekter. Med den nye organisering skal bæredygtighed gennemsyre hele forretningen. 

»Bæredygtighed er blevet et grundvilkår i alle løsninger, vores kunder efterspørger, og kun ved at bygge en robust organisation op omkring det, kan vi sikre, at vi også fremadrettet tilbyder markedets mest integrerede bæredygtighedsrådgivning. Det arbejde glæder jeg mig meget til at tage fat på og er selvfølgelig enormt beæret og glad for tilliden,« siger Gitte Gylling Hammershøj Olesen.

Som led i den nye organisering vil COWI etablere nye programmer for medarbejderne, som skal sikre de nødvendige kompetenceløft og derigennem sikre COWIs internationale førerposition som grøn rådgiver.

Gitte Gylling Hammershøj Olesen kom til COWI i januar 2022 som markedsdirektør for Bæredygtighed og Grøn Omstilling i byggeri- og industri-divisionen. 

Hun er anset som en af branchens allertungeste kapaciteter på området med flere års erfaring som bæredygtighedskonsulent og chefspecialist inden for bæredygtigt byggeri i rådgiverbranchen. Samlet set har hun beskæftiget sig professionelt med bæredygtighed i mere end 15 år med blandt andet en Ph.d.-afhandling om emnet i rygsækken.

Hun underviser desuden øvrige professionelle i bæredygtighedsledelse og er på den måde med til at løfte kompetenceniveauet i hele branchen, ligesom hun også sidder med i diverse udvalg og task forces, der udvikler nye standarder og arbejder for at udbrede den bæredygtige tankegang til alle hjørner af dansk erhvervsliv.

Administrerende direktør for COWI i Danmark, Henrik Winther, er da også glad for, at valget er faldet på Gitte Gylling Hammershøj Olesen.

»Jeg er meget begejstret for, at Gitte har sagt ja til at påtage sig rollen som Sustainability Director. Vi havde adskillige højt kvalificerede kandidater til stillingen, men med hendes baggrund og omfattende erfaring samt hendes vidtforgrenede interne og eksterne netværk, adskilte Gitte sig fra feltet som den rette person til at drive og udvikle vores bæredygtighedsorganisation fremadrettet,« siger Henrik Winther.

Kontakt

Martin Bernth
Press advisor
Communication, Denmark

Tel: +45 4176 1324