COWI leverede for nylig detailprojekteringen til Hålogaland-broen i Norge. Broen skal efter planen åbne i 2018.

COWI rykker op på ENR-ranglisten takket være ny rekordbro

Den årlige, prestigefyldte rangliste i ENR Global Sourcebook er blevet offentliggjort, og COWI indtager en imponerende tredjeplads inden for broer. For nylig fik COWI verdens længste hængebro, Canakkale 1915-broen i Tyrkiet, i ordrebogen.

19.12.2017

COWI har vundet kontrakten på detailprojektering af en rekordlang hængebro tværs over Dardanellerstrædet nær Canakkale i det vestlige Tyrkiet.

COWI udfører detailprojekteringen for et joint venture af EPC-entreprenører ved navn DLSY bestående af Daelim (Korea), Limak (Tyrkiet), SK E&C (Korea) og Yapi Merkezi (Tyrkiet).

Med et spænd på 2.023 meter vil Canakkale 1915-broen have det længste spænd for en hængebro i verden, længere end Akashi-Kaikyo-broen i Japan, som er indehaver af den nuværende rekord med 1.991 meter.

Op ad ranglisten

Tildelingen af kontrakten bekræfter COWIs position som verdensførende inden for projektering af hængebroer med langt spænd og baner dermed vej for en imponerende top 3-placering inden for broer i ENR Global Sourcebook, en årlig publikation, der udarbejder og offentliggør ranglister for de største bygge- og projekteringsvirksomheder målt på bruttoomsætning på internationalt plan.

“Vi er stolte over at være avanceret en plads i forhold til sidste års fjerdeplads, fordi det viser, at vi bevæger os i den rigtige retning,” udtaler senior vice president for Bridges international Henrik Andersen.

"Desuden er vi naturligvis også begejstrede over at have vundet kontrakten for detailprojekteringen af den ikoniske, rekordlange Canakkale 1915-bro. Det afspejler vores ingeniørers enestående tekniske kompetencer og vores veldokumenterede erfaring i at levere innovative, bygbare projekteringsløsninger til store broprojekter."

Andre gode ENR-resultater

Canakkale 1915-broen er planlagt til at åbne for trafik i 2023, som er 100-året for erklæringen af Den Tyrkiske Republik. Den vil være en del af et nyt motorvejsnet, der skal forbinde Europa og Asien.

"Vi har etableret et stærkt team, der kan levere dette fantastiske broprojekt med en meget stram tidsplan," fortæller Henrik Andersen.

COWI ligger også højt placeret inden for flere andre ENR-kategorier. Især indtager COWI en imponerende førsteplads inden for fast affald med store igangværende projekter i f.eks. Indonesien, Egypten og Vietnam.  

læs mere

ENR 2017 - De vigtigste resultater:
Transport: nr. 14 (300,5 mio. USD)

  • Broer: nr. 3 (83,7 mio. USD)
  • Veje: nr. 19 (48,3 mio. USD)
  • Marineprojekter og havne: nr. 4 (58,3 mio. USD)
  • Massetransit + jernbaner: nr. 18 (16,8 mio. USD)
  • Massetransport + jernbaner: nr. 14 (93,4 mio. USD)

Vandforsyning: nr. 21 (35,8 mio. USD)

Fast affald: nr. 1 (29,6 mio. USD)

Samlet set er COWI nr. 33 ud af 225 internationale projekteringsvirksomheder.

Læs mere her.


Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018